reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Torba do szpitala

Podklady poporodowe zecydowanie w aptece. Nie wiem czy gdziekolwiej indziej. No moze w dobrze wyposazonym sklepie z rzeczami dla niemowlakow. Mnie tez zdziwil ten wymog smoczka na porodowce. Dlaczego od pierwszego dnia zycia dziecka przyzwyczajac je do smoczka :eek:

reklama
Moja młodsza to wogóle smoka nie chciała i jak jej dawałam to nie wiedziała co ona ma w buzi i wypychała go.Starsza załapała smoka gdzieś dopiero ok 3 miesiąca ;-)

No tak idą po łatwiejszej lini oporu pielegniarki.Ale jak Ja rodziłam córki tego raczej nie odczułam i sama sie córkami zajmowałam.Ale nie powiem że w nocy płacz wielu noworodków nalezy do przyjemnych ;-)

ja jeszcze tego nie przeżyłam,ale jak sobie wyobrażę salę gdzie leżą np.4 kobitki z dzieciaczkami to nie wiem jak przetrwam choćby jedną noc skoro wszystko mnie budzi,najmniejszy hałas a tu płacz czworga dzieci w tym mojego własnego...?jakaś masakra,właśnie jeśli czegoś się boje to właśnie tego niewyspania i pobytu w szpitalu jako pacjentka!najlepsza byłaby sala jednoosobowa,ale na to się raczej nie zanosi...

Ja dziś kupiłam pampki 2 paczuszki - 50 zł :szok::szok: jesssuuu ale mi te pieluszki wytrzepia kieszenie :-D:-D, kupiłam jeszcze skarpetki ott tak do torby rzucę, majtasy takie "babciowe" trzy-pak :-) i batoniki, ale nie wiem czy one dotrwaja jutra :-D:-D:-D no i mamy już wsio ;-);-)

ja się ciesze że u mnie sale 2 osobowe tylko bo też sobie nie wyobrażam tylu płaczących dzieciaczków. No i można też bez problemu zawieźć na noc dziecko do pielęgniarek. Więc jak nie będe dawac rady po cc to chyba z tego skożystam.

bebzonik
dlatego ja mam nadzieje że malej podpasują te dady, bo cenowo wychodzą całkiem nieźle. Dobrze też przeliczac cene na sztuki bo czasami niby promocja a w opakowaniu mniej sztuk.

reklama
Do góry