reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Torba do szpitala

reklama
A ja jeszcze zabiorę osłonki na piersi do karmienia (mam te z Aventu, ostatnio bardzo mi pomogły).

Proszę Was o info odnośnie rozmiaru Waszych toreb do szpitala, a także jaki typ macie: ten sztywny walizkowy czy taką sportową bardziej na ramię? Najbardziej jednak interesuje mnie rozmiar(mniej więcej chociaż).
Z góry dzięki :)

wiesz jaki rozmiar ma walizka podreczna do samolotu??? To ja wlasnie jedna taka na ramie mam dla siebie a druga sztywna na kolkach dla Mlodego - mieszcza sie w wymiarach podrecznej :-)

edit: ale jak bylam ostatnio w tym szpitalu 2 dni to widzialam babke ktora miala normalna torbe podrozna na kolkach - taka noralnych duzych rozmiarow. DOmyslam sie ze wszystko miala w jednej wiec jak kto woli. Mi podreczniej jest wziasc 2 male;-)

kozica a karmiłaś nimi cały czas czy tylko na początku? bo ja przy Oliwce nie używałam, ale na początku bolało bardzo (pierwsze 2 dni) ale bałam się że jak już zacznę to nie będzie umiała już później bez.

Aż tyle? A moze tylko mi się wydaje, że to dużo... Jestem ciekawa jak na to patrzą w szpitalu, tzn. czy się nie burzą, że torba za duża...

Aż tyle? A moze tylko mi się wydaje, że to dużo... Jestem ciekawa jak na to patrzą w szpitalu, tzn. czy się nie burzą, że torba za duża...
nieee wez przestan co maja Ci powiedziec, ze torbe wzielas o 10cm za duza? Jak im nie pasuje to niech postawia takie metalowe "miary" co Wizzair albo Ryanair ma przed wejsciem na poklad :-D
ale fakt jest taki ze jak ostatnio chyba baby (nie chce teraz sklamac bo naprawde nie pamietam ktora) dodala filmik swojego oddzialu poporodowego tam chyba z fundacji polsat czy cos, to jak zobaczylam te maciupińkie sale na ktorym wcisneli 2 lozka to chyba bym sobie odpuscila duza torbe (jak ta pani ktora widzialam) :-)

Asiunia filmik nie była mój, al też nie pamietam kto go wrzucił...
Ja mam tak jak ty dwie takie torby jak do podręcznego, jedna dla mnie (na kołkach) a druga dla małego (na ramię).
Takie dwie spokojnie się pod łóżkiem zmieszczą więc no problem, zreszta na poporodowych to raczej są przyzwyczaemi, że trochę tego bagażu się ma :)

Dzięki za odpowiedzi. Już teraz się mniej przejmuje, że będę wyglądać, jakbym na wakacje przyjechała ;)

nieee wez przestan co maja Ci powiedziec, ze torbe wzielas o 10cm za duza? Jak im nie pasuje to niech postawia takie metalowe "miary" co Wizzair albo Ryanair ma przed wejsciem na poklad

Dobry pomysł asiunia :)

reklama
Kurczaki, juz prawie kazda spakowana... :eek:
Chyba czas i na mnie... Ale to w nastepnym tygodniu pewnie... Wciaz brakuje czasu, chyba pora isc na zwolnienie i z praca sie jednak pozegnac! :nerd:

Do góry