reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

torba do szpitala

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
JustMe -poprostu nastawiam się, że znieczulenie będzie niekonieczne ale oczywiście jeśli będę wariować z bólu to poproszę:) .. tak już kończąc ten temat bo zaraz Nataliak nas pogodni ;D;D

a co do torby... ja dalej w proszku! na dodatek cały czas czekam na przesyłke z allegro ;/

reklama
Ja nastawiam się z niewiadomych powodów na poród w nocy, więć P mnie zawiezie. No a jak w dzień to raczej trzeba będzie taxi wzywać, a potem w korkach stać... Całe szczęście że to tylko ok 10 min jazdy samochodem.
Co do torby to mam już od dawna sapkowaną - wg listy z poradników: ubrania sobie i dla Oli. Z tym że muszę torbę przepakować, w poniedziałek wzięłam listę ze swojej kliniki i muszę mieć tylko ręczniki, piżamkę rozpinaną i podstawowe kosmetyki. Dzidzię ubiorą mi w swoje ubranka.

Ja się dziś zaczynam ostatecznie pakować.:tak:
krewetka - ograniczona ta twoja lista - jakbym miała to zabrać co napisałaś to reklamówka by wystarczyła - ale jakieś normalne ręczniki poza tym papierowym to chyba też miałaś co? :szok:

ja do swojej listy dopisuję jeszcze podkładki sedesowe - żeby "na małysza" pocięta nie sikać - dziś przyszły. No i wczoraj położna ze szpitala kazała nam pobrać jeszcze jakieś świece zapachowe do relaksacji i ewentualnego nastroju jakby był nocny poród i płytę z ulubioną muzyką na porodówkę :sorry: - na to bym nie wpadła haha. No ale jak pozwalają to jutro robię składankę na płycie - specjalną na porodówkę :-D

U mnie torba już spakowana. A właściwie to dwie torby bo w jednej mam rzeczy dla mnie a w drugiej dla maleństwa żeby łatwiej było znaleźć co potrzebne.

wczoraj położna ze szpitala kazała nam pobrać jeszcze jakieś świece zapachowe do relaksacji i ewentualnego nastroju jakby był nocny poród i płytę z ulubioną muzyką na porodówkę :sorry: - na to bym nie wpadła haha. No ale jak pozwalają to jutro robię składankę na płycie - specjalną na porodówkę :-D

lenka to ty się prawie do spa wybierasz a nie na porodówkę.. takie warunki że fiu fiu :-)

awru ja to z tych pesymistycznych co to najpierw muszą same się przekonać a potem chwalić ;-) Jak gadają to jedno a co będzie na miejscu rzeczywiście to się przekonam sama - lepiej być mile zaskoczonym niż rozczarowanym. Czy spa? - pożyjemy, zobaczymy :tak: Najważniejsze że mam szansę na zzo :tak:

O muzyce do posluchania na porodowce to mi tez polozna mowila, ze moge zabrac ze soba to oraz wszelkie dodatki, ktore moga mi porod ulatwic, poduszki ect., takze jedzenie dla meza jakby bylo dlugo, dla mnie wode mineralna w spraju dla orzezwienia i wode mineralna do picia. Nie musze brac na porodowke zadnych koszul, bo na porod ubieraja w szpitalne. Kamere i aparat fotograficzny dla uwiecznienia pierwszych chwil z zycia dziecka. Ubranko dla dziecka, bo tu juz na porodowce trzeba miec swoje. A o swiecy zapachowej nie wspomniala. Ciekawe, czy mozna? Ale skoro mozna wszystko co ma mi ulatwic porod, to moze i swiece mozna?

Ostatnia edycja:
Ja się dziś zaczynam ostatecznie pakować.:tak:
krewetka - ograniczona ta twoja lista - jakbym miała to zabrać co napisałaś to reklamówka by wystarczyła - ale jakieś normalne ręczniki poza tym papierowym to chyba też miałaś co? :szok:

j

o własnie, jeszcze mialam 2 ręczniki

dziewczyny jeśli by mogła coś podpowiedzieć to spakujcie sobie do torby płyn do płukania jamy ustnej. szczególnie przydatne dla mam ,które będą mieć cesarkę.
po zabiegu nie można się ruszyć, dopiero na drugi dzień. ja marzyłam o umyciu zębów (ot taka ze mnie czyścioszka :) ) ,ale nie mogłam wstać. i wtedy mi przyszedł do głowy pomysł, że mogłabym wypłukać sobie płynem. naprawdę warto, polecam.

no i oczywiście trzymam ,za wszystkie mamy kciuki i duzo sił życzę :)

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry