- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Oświadczam, że w końcu i ja uporałam się z pakowaniem torby
Poszło szybko i sprawnie wg listy oczywiście:-)
Czy ostatni odcinek z wypłaty jest koniecznie potrzebny, nie wystarczy karta NFZ?
Bo mój ten ostatni akurat jest mało czytelny, gdyż został niechcący wyprany razem ze spodniami
iwi, a nie masz RMUA?
Ja sobie w pracy wydrukowałam właśnie z marca, ale jeśli w kwietniu się nie rozdwoję, to muszę się jeszcze pofatygować tam w maju żeby druknąć za kwiecień.
N
nataliak
Gość
dziwne... przecież kobieta w ciąży ma prawo do porodu i badań bez legitymacji ubezpieczeniowej...
teoretycznie tak i wszystkie te szpitalne cenniki dla nieubezpieczonych sa bezprawne ALE zarowno szpitale jak i przychodnie moga za niektore uslugi pobierac oplaty i same sobie ustalaja za co, ludzie to lykaja, szpital zarabia, interes sie kreci. oczywiscie w przypadku kontaktu z nfz czy rzecznikiem praw pacjenta szpital juz nie ma nic do gadania i nie moze wziac kasy za porod czy badania od ciezarnej. podobnie bezplatne leczenie obejmuje tez dzieci do 18roku zycia i kobiety w pologu (do 42dni po porodzie).
N
nataliak
Gość
pokazanie takiego wydruku czesto dziala z tego co wyczytalam w sieci tylko pamietaj ze duzo zalezy od tego na co szpital ma podpisana umowe z nfz, za porod i podstawowe badania nie powinnas oczywiscie placic nie majac ubezpieczenia ale juz z zzo bywa roznie.
Wampi, Elwiwas, dlaczego NIE CHCECIE znieczulenia? Tzn rozumiem, że jeśli ból będzie do zniesienia i wszystko po Waszej myśli, to urodzicie bez, ja też nie zakładam od razu, że będę ze znieczulenia korzystać- ale jeśli będzie bardzo ciężko...........? Też nie?
reklama
- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.