reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

torba do szpitala

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
bara a te zdjęcia z usg są niezbędne do dokumentacji? I które zdjęcia bierzesz? bo ja mam tego cały album już - to zabrać wszystkie? :)

reklama
Bara, gumka do włosów, skarpetki, pomadka nawilżająca do ust, woda do picia, maść do brodawek, aparat foto, ewentualnie smoczek

bara a te zdjęcia z usg są niezbędne do dokumentacji? I które zdjęcia bierzesz? bo ja mam tego cały album już - to zabrać wszystkie? :)

he he no ja też z 20 fotek mam he he
ale myślę, ze może z ostatniego usg warto zabrać wraz z pomiarami

wodę kupie na miejscu, maść do brodawek uważam za zbędną, aparat i telefon spakuje na ostatnią chwilę, skarpetki i gumkę muszę dopakować dzięki
ja biorę całą dokumentacje ciąży na wszelki wypadek, wszystko mam spakowane razem w koszulce

aga a masz takie z ostatniego usg z pomiarami? Ja miałam na ostatniej wizycie usg, ale gin się spóźnił i żeby nadgonić czas to miałam wizytę błyskawiczną - usg zrobił ale fotki już nie strzelił i pomiarów też nie dał, a że mi się udzeliła atmosfera szału to też nie upomniałam się o nie bo zapomniałam. Jakbym urodziła przed 4 maja (mam wizytę) to mam nadzieję że za brak ostatniej fotki usg mnie z IP nie wyrzucą :dry:

na wykazie ktory ja dostalam w szpitalu odnosnie usg napisali ze ma byc z I (to z przeziernoscia karkowa), II (polowkowe) i III (ostatnie wymiary) trymestru ale jesli wezmie sie tylko ostatnie to tez bedzie ok. wazne zeby jakiekolwiek bylo.

Ja radzę zabrać opisy do poszczególnych usg (z I,II i III trymestru) bo to lekarzy interesuje, zdjęcia są dla nas :)

no to mam te z przezierności i połówkowe dokładnie opisane, ale więcej dużych usg już nie miałam i raczej się nie zapowiada, więc żadnego opisu z III trymestru nie mam :no:. Znalazłam tylko jakiś wudruk - wyglada jak zrzut z ekranu na fotce z usg z 31+3 tygodnia - tam są tylko te główne pomiary co się robi na każdej wizycie - obwody, przepływy i długości. Ale to nie będzie za wczesne z 32tc?

na wykazie ktory ja dostalam w szpitalu odnosnie usg napisali ze ma byc z I (to z przeziernoscia karkowa), II (polowkowe) i III (ostatnie wymiary) trymestru ale jesli wezmie sie tylko ostatnie to tez bedzie ok. wazne zeby jakiekolwiek bylo.

a ja nie musze żadnego....ostatnie bedzie opisane w karcie a przed porodem robią sami.......tak mój gin stwierdził i mam sie nie przejmowac

reklama
aga a masz takie z ostatniego usg z pomiarami? Ja miałam na ostatniej wizycie usg, ale gin się spóźnił i żeby nadgonić czas to miałam wizytę błyskawiczną - usg zrobił ale fotki już nie strzelił i pomiarów też nie dał, a że mi się udzeliła atmosfera szału to też nie upomniałam się o nie bo zapomniałam. Jakbym urodziła przed 4 maja (mam wizytę) to mam nadzieję że za brak ostatniej fotki usg mnie z IP nie wyrzucą :dry:

w czwartek będzie wizyta, więc i pomiary he he,ale teraz myślę sobie, że połówkowe miałam robione tam w szpitalu i te z przeziernością też- tylko nie mam nigdzie napisane ile ta przezierność wynosiła..

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry