reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

torba do szpitala

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
No to ja tez się pochwalę,że wreszcie torbę spakowałam.Dzisiaj szlafrok dokupiłam.Muszę jeszzce dorzucić parę rzeczy ale większość już jest.

Jeszcze takie pytanie: A co zabieracie dla mężów?Coś do przebrania chyba nie? No i jakieś klapki?Przy pierwszym porodzie to nic nie zabraliśmy dla mojego A. i dostał fartuch taki jak lekarski :-D,Majka do tej pory się śmieje jak widzi zdjęcia,że tata był pan doktor :-D i pyta czy teraz tez tata będzie doktorem.

reklama
kiedy pytałam położną ode mnie ze szpitala co wziąć dla taty na czas porodu to mi powiedziała "walerianę i jedzenie" :-):-):-) suma sumarum u nas zapewniają strój dla taty, może też będzie lekarzem ;-)

rozek daja w szpitalu a lizaczki na pierwsza faze jak sie glodna zrobie ;P
nie wiem czy doczytalas ale mam juz ten malutki miekki rozek, 65x65cm :)

Doczytałam, doczytałam :tak: nawet napisałaś, ze jest wygodniejszy w użyciu od tego większego. Widzisz jaka pilna jestem ;-)

A co do lizaka, to zyczę Ci oczywiście żebyś nawet w I fazie miała na niego ochotę, albo nie....żebyś nawet nie zdążyła o nim pomyśleć, bo tak szybko i lekko Ci pójdzie :))

Luthien, MM ma za zadanie sam zadbać o swoją torbę. Podpowiem Mu, że musi mieć klapki i ewentualnie koszulkę na zmianę. Mój pewnie weźmie sobie jeszcze coś do jedzenia i picia oczywiście. No i do Niego należy zadbanie o sprzęt foto.

Anuszek u nas właśnie dają jedzenie więc się nie martwię,to wliczone w cenę rodzinnego.Tylko nie wiem co mu wziąć do przebrania,on najlepiej by wogóle się nie przebierał do porodu :dry:,no ale kurcze w takim ubraniu prosto z ulicy to chyba nie bardzo do porodu.

widze ze torby już naszykowane u mnie maluszek spakowany i ja też ale tylko w połowie jeszcze kilka rzeczy i to będzie finał, tylko czekać na poród.

luthien wszędzie piszą że do porodu mąż powinien mieć coś wygodnego - najlepiej dres - i obuwie zmienne, a ja bym jeszcze dodatkowo wzięła gumowe klapki w razie jakby miał iść z tobą pod prysznic.

Luthien ja znalazłam coś takiego na necie, pokrywa się z radami lenki:

"1. wygodne ubranie na zmianę; lepiej w jasnych kolorach, naszego znajomego nie wpuścili do
porodu, bo miał granatową podkoszulkę i jeansy i powiedzieli, że są brudne mimo, że
zmienił je już na oddziale;
2. buty na zmianę (klapki, kapcie);
3. PIENIĄDZE na znieczulenie itp.;
4. coś do jedzenia i picia;
5. aparat fotograficzny; kamera – BATERIE, KLISZA;
6. kupcie wcześniej jednorazowe ochraniacze na buty, bo nie wpuszczą tatusia na salę, a w
amoku trudno znaleźć automat z nimi :)
7. worek na śmieci – jeśli przyjedziecie w nocy to szatnia będzie zamknięta i nie wpuszcza ojca
do sali z naręczem ubrań, a tak wrzuci je do worka i weźmie pod pachę. "

Tiger sprzęt foto obowiązkowy.Przy Majce to się na porodówce śmiali,bo on z kamerą ,aparatem i na dodatek pępowinę przecinał :-D.

Lenkaa kurcze mój dresu nie ma ;-),ale coś wykombinujemy.

Anuszek wielkie dzięki!Przyda się ta lista.

Luthien ja znalazłam coś takiego na necie, pokrywa się z radami lenki:

"1. wygodne ubranie na zmianę; lepiej w jasnych kolorach, naszego znajomego nie wpuścili do
porodu, bo miał granatową podkoszulkę i jeansy i powiedzieli, że są brudne mimo, że
zmienił je już na oddziale;
2. buty na zmianę (klapki, kapcie);
3. PIENIĄDZE na znieczulenie itp.;
4. coś do jedzenia i picia;
5. aparat fotograficzny; kamera – BATERIE, KLISZA;
6. kupcie wcześniej jednorazowe ochraniacze na buty, bo nie wpuszczą tatusia na salę, a w
amoku trudno znaleźć automat z nimi :)
7. worek na śmieci – jeśli przyjedziecie w nocy to szatnia będzie zamknięta i nie wpuszcza ojca
do sali z naręczem ubrań, a tak wrzuci je do worka i weźmie pod pachę. "

dzieki anuszek, przyda się :-)
mój M to nawet nowy aparat na ta okazję kupił :-D

reklama
ja zapakowałam:
DZIDZIA:
- 4 tetrowe pieluchy
- 2 niedrapki
- 2 czapeczki cieńkie
- 4 kaftaniki
- 1 body
- 3 półśpiochy
- 1 pajacyk
- 4 pary skarpetek
- krem na odparzenia
- nawilżane chusteczki
pampersy dowiezie mąż jak już będzie wiadomo jaki rozmiar
JA:
- 3 koszule
- kapcie
- klapki pod prysznic
- kosmetyki (żel pod prysznic, gąbka, szamponetki 2, pasta i płyn do zębów, żel do higieny intymnej, antyperspirant, tantum rosa, szczoteczka) chyba wszystko
- szlafrok
- sztućce
- kubek
- ściereczka
-papier toaletowy
- wkładki poporodowe
- wkładki laktacyjne
- laktator
DOKUMENTY:
- karta ciąży
- grupa krwi oryginał
- wyniki badań