reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

torba do szpitala

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
...u nas jest prikaz- 10. I tyle juz spakowałam. Przy zamawianiu specjalnie wzięłam całą paczkę, żeby starczyło do szpitala i żebym mogła ewentualnie już ich stamtąd nie zabierać.

reklama
ja zabieram tylko 2 tetrowe i 2 flanelowe... szpitale i tak idą na łatwiznę i w tej chwili to juz wszystko przywożą mamy...
gdy rodziłam Emilke wszystko było w szpitalu

Nie mam pojęcia:eek: Napisali tylko: 10 pieluch tetrowych + jednorazowe, o żadnych "darach", de facto, nikt nic nie pisze....

Ja już jestem spakowana do szpitala, na ostatniej wizycie pytałam co należy wziąć dla Maleństwa, ale położna powiedziała że tylko pampersy, bo ciuszki i kosmetyki oni tam mają- można wziąć swoje, ale wtedy trzeba ich pilnować żeby gdzieś nie zginęły. A w razie co już powiem Marcinowi żeby mi dowiózł- to nie będzie problem.

aga-ciekawe ciekawe,chyba bym sie pokusila o krem,jakos bardziej do mnie przemawiaja niz globulki bo jak pamietam jak mnie nacieli to za chiny bym tam nic nie wsadzila zadenj globulki itp
no właśnie ciekawe jak to z tymi globulkami jest...

Kobitki ile planujecie brać tetrówek do szpitala?
u mnie szpital chyba daje ale na wszelki wypadek wezmę 2 sztuki :-)

A ja jeszcze nawet nie myślę co włożę do torby szpitalnej, tylko kiedy ją zacznę pakować....dziwne....
Ale jak czytam Wasze posty, to przypomina mi się to i owo, jak np. własne mydło w płynie do rąk (pod prysznic zakupiłam żel), ręcznik papierowy itp.

Tetrówek wezmę z 5. Jedna będzie dla neonatologa pewnie, jak będzie badał bobaska, drugą położę na rożek i dopiero zawinę małą, a pozostałe na pobyt. Przy czym jedna z nich będzie dla mnie na wycieranie dojników ;))

Zobaczycie same, że niekiedy wkładka nie wystarczy.

Często tak jest, że jak sie karmi jedną piersią, to drugą leci. Poza tym czasami bobas lubi oderwać główkę od cyca, a wówczas mleczko sobie tryska w siną dal. Co prawda tak dzieje w kolejnych dobach po urodzeniu, ale może któraś skorzysta z moich podpowiedzi już teraz :)

Ja wezme jeszcze swój kubek do picia i sztućce. Nie lubię tych szpitalnych.

Ostatnia edycja:
ja spakowałam 2 tetrówki, ale jak Was czytam, to obawiam się, że może byc za mało.
Nie wiem czy pisałyście, ale ile bierzecie pampersów?? Ja spakowałam 1 paczkę Newborn (28 sztuk).

Ja postanowiłam wreszcie ... pakowanie torby czas zacząć...

torbę już mam ... to tyle ;)

spakuję co mam i wtedy sie zorientuje co mi brakuje...

reklama
ja spakowałam 2 tetrówki, ale jak Was czytam, to obawiam się, że może byc za mało.
Nie wiem czy pisałyście, ale ile bierzecie pampersów?? Ja spakowałam 1 paczkę Newborn (28 sztuk).

I wystarczy :))
Miejmy nadzieje, ze nie będziesz długo z Malestwem po porodzie, a jakby co małż Ci dowiezie.

Ja też biorę tę małą paczkę new bornów 2-5 kg, ale nie pamiętam ile tam jest sztuk.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry