- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
magda102
Fanka BB :)
Omg aż 10...u nas jest prikaz- 10. I tyle juz spakowałam. Przy zamawianiu specjalnie wzięłam całą paczkę, żeby starczyło do szpitala i żebym mogła ewentualnie już ich stamtąd nie zabierać.
JustMe5 ale ta cała paka to dla Was czy część zostaje w szpitalu jako "dar" ?
natalia_lila
Fanka BB :)
Ja już jestem spakowana do szpitala, na ostatniej wizycie pytałam co należy wziąć dla Maleństwa, ale położna powiedziała że tylko pampersy, bo ciuszki i kosmetyki oni tam mają- można wziąć swoje, ale wtedy trzeba ich pilnować żeby gdzieś nie zginęły. A w razie co już powiem Marcinowi żeby mi dowiózł- to nie będzie problem.
no właśnie ciekawe jak to z tymi globulkami jest...aga-ciekawe ciekawe,chyba bym sie pokusila o krem,jakos bardziej do mnie przemawiaja niz globulki bo jak pamietam jak mnie nacieli to za chiny bym tam nic nie wsadzila zadenj globulki itp
u mnie szpital chyba daje ale na wszelki wypadek wezmę 2 sztuki :-)Kobitki ile planujecie brać tetrówek do szpitala?
A ja jeszcze nawet nie myślę co włożę do torby szpitalnej, tylko kiedy ją zacznę pakować....dziwne....
Ale jak czytam Wasze posty, to przypomina mi się to i owo, jak np. własne mydło w płynie do rąk (pod prysznic zakupiłam żel), ręcznik papierowy itp.
Tetrówek wezmę z 5. Jedna będzie dla neonatologa pewnie, jak będzie badał bobaska, drugą położę na rożek i dopiero zawinę małą, a pozostałe na pobyt. Przy czym jedna z nich będzie dla mnie na wycieranie dojników )
Zobaczycie same, że niekiedy wkładka nie wystarczy.
Często tak jest, że jak sie karmi jedną piersią, to drugą leci. Poza tym czasami bobas lubi oderwać główkę od cyca, a wówczas mleczko sobie tryska w siną dal. Co prawda tak dzieje w kolejnych dobach po urodzeniu, ale może któraś skorzysta z moich podpowiedzi już teraz
Ja wezme jeszcze swój kubek do picia i sztućce. Nie lubię tych szpitalnych.
Ale jak czytam Wasze posty, to przypomina mi się to i owo, jak np. własne mydło w płynie do rąk (pod prysznic zakupiłam żel), ręcznik papierowy itp.
Tetrówek wezmę z 5. Jedna będzie dla neonatologa pewnie, jak będzie badał bobaska, drugą położę na rożek i dopiero zawinę małą, a pozostałe na pobyt. Przy czym jedna z nich będzie dla mnie na wycieranie dojników )
Zobaczycie same, że niekiedy wkładka nie wystarczy.
Często tak jest, że jak sie karmi jedną piersią, to drugą leci. Poza tym czasami bobas lubi oderwać główkę od cyca, a wówczas mleczko sobie tryska w siną dal. Co prawda tak dzieje w kolejnych dobach po urodzeniu, ale może któraś skorzysta z moich podpowiedzi już teraz
Ja wezme jeszcze swój kubek do picia i sztućce. Nie lubię tych szpitalnych.
Ostatnia edycja:
reklama
ja spakowałam 2 tetrówki, ale jak Was czytam, to obawiam się, że może byc za mało.
Nie wiem czy pisałyście, ale ile bierzecie pampersów?? Ja spakowałam 1 paczkę Newborn (28 sztuk).
I wystarczy )
Miejmy nadzieje, ze nie będziesz długo z Malestwem po porodzie, a jakby co małż Ci dowiezie.
Ja też biorę tę małą paczkę new bornów 2-5 kg, ale nie pamiętam ile tam jest sztuk.
- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.