reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

torba do szpitala

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
ooo herbatkę na laktację też spakowałam i silikonowe oslonki na piersi (wczoraj je gotowałam:p). A szczoteczka do włosów dla maluszka też jest obowiązkowa??

reklama
Asia tak myslałam i spakowałam chusteczki i 20 pampersów... i ubranka narazie 3 zmiany...

ooo herbatkę na laktację też spakowałam i silikonowe oslonki na piersi (wczoraj je gotowałam:p). A szczoteczka do włosów dla maluszka też jest obowiązkowa??

estragon w sumie obowiązkowa to nie jest - ale jak maluch ma włoski to warto jednak je trochę przeczesać żeby ładnie wyglądał - zwłaszcza na pierwszych fotkach

Moja torba się suszy bo jakoś zasyfiała była.....
Papier toaletowy biorę, ale za często nie mam zamiaru z niego korzystać. Jak zlepię "dwójkę" to skorzystam z chusteczek nawilżanych, pierniczę nie będę sobie rysać politury papierem toaletowym po porodzie, jak mogę delikatną chusteczką przejechać to i owo ;)

Biorę jeszcze słuchawki to fona jako antenę do radia. Ostatnio w szpitalu okazało się, że odbieram ze 4 stacje radiowe w fonie, w domu natomiast tylko RM :eek::angry::angry: Więc będę sobie parła i słuchała np. ESKI albo RM FMu :-D

ja jeszcze musze wrzucic do torby dwie buteleczki wody z ustnikiem,i wlasnie papier tolateowy ale tez chyba zamienie go na cos innego typu recznik kuchenny jest delikatnieszy,i tak napewno sie nie zalatwie w szpitalu,a na same siku wystarczy recznik,a ja pamietam ze jak urodzilam o 8:40 to dopiero zrobilam siku o 19:szok::szok:az polozne kazaly mi isc zrobic siku,ale ja nie dalam rady wstac z lozka,jak polozyli mnie o 9 to i tak lezalam do 19 az przyjechal maz i rodzice i wtedy pomogli mi wstac zrobilam siku i chyba wzielam prysznic juz nie pamietam,laska co rodzila ze mna i nie byla nacinaa to biegala glowe myc z szuszarka po porodzie he he:-)​

Komi ja mimo nacinania 2 godziny po porodzie poszłam sobie pod prysznic... kurcze ale miałam powera...

reklama
U mnie torby już spakowane...teraz będę tylko coś porzucać jak mi się przypomni...

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry