reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

torba do szpitala

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
mnie nie wysyłałaś, a więc poproszę o nią:-)

u mnie stoi juz torba,,,,moja mama jak ja zobaczyła to spytała czy gdzies wyjeżdzam.....ale mówie zobacz co mam....zobacz no i przyznała rację....te podkłady zajmuja tyle miejsca ze hey..... hahaha podpach dla słonia.....

ja stawiam na minimalizm najwyżej niemałż dowiezie......

u mnie stoi juz torba,,,,moja mama jak ja zobaczyła to spytała czy gdzies wyjeżdzam.....ale mówie zobacz co mam....zobacz no i przyznała rację....te podkłady zajmuja tyle miejsca ze hey..... hahaha podpach dla słonia.....

ja stawiam na minimalizm najwyżej niemałż dowiezie......

Aldonta, my do tego samego szpitala i dziś miałam tam dzwonić czy jest jakaś lista obowiązkowa?
masz listę ?

Luthien a Ty gdzie będziesz rodziła?

Ja się spakowałam według listy Krewetki:), ale będziemy w tym samym szpitalu...

Dokumenty:
1. dowód osobisty
2. dokument ubezpieczeniowy
3. karta ciąży
4. oryginał grupy krwi
5. wyniki badań
6. wyniki badań do znieczulenia do porodu
7. skierowanie od lekarza (dot. cesarki).

Rzeczy dla siebie:
1. koszula do porodu
2. szlafrok, pidżama, przybory toaletowe itp.
3. 3 opakowania podpasek Bella - specjalne w aptece po porodzie
4. parę sztuk majtek jednorazowych z siatki po porodzie
5. woda niegazowana

Rzeczy dla dziecka:
1. pieluchy typu pampers
2. chusteczki nawilżane
3. nie są wymagane ubranka (tylko trzeba mieć do wyjścia ze szpitala).

Moja torba w większości spakowana, jeszcze kilka rzeczy muszę dorzucić
A wiadomo gdzie krewetka rodziła w końcu? na galla czy w rydgierze?

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry