reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

torba do szpitala

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
no to ja wzięłam 2 opakowania podkładów z Belli (granatowe).

Dziewczyny, które biorą ubranka do szpitala dla maluszka- postatnio dostałam radę, żeby brac białe, bo kolorowe (farba) może uczulac i wtedy bedziecie musiały dłużej zostac w szpitalu.

Koszulki do karmienia, biustonosze i szlafrok- może to jest oczywiste, ale ja dopiero niedawno wpadłam na pomysł, żeby to poprac w niemowlęcym proszku, bo przecież będzie to miało stycznośc z maluszkiem (szczególnie biustonosze).

reklama
Estragon, to wcale nie było takie oczywiste, ja bym głupia na to nie wpadła :szok:

A wogóle dobrze że się odzywasz, bo tu już panika była na głównym że rodzisz, bo Cię "tyle nie ma"

JustMe a nie orientowałaś się czy w szpitalu nie mają podkładów? Bo może mają to nie musiałabyś ich tyle wozić.

w sobotę mam spotkanie z położną, to się jeszcze upewnię, ale podkłady były na liście rzeczy do zabrania do szpitala, więc pewnie będą potrzebne własne.....

ale mam zaległości....:szok::szok:
Przerażacie mnie kobitki :szok::-D Ja nie mam jeszcze nic spakowane ani wyprane... co gorsze to mało co mam kupione :-(

No ja w końcu sie zebrałam w sobie i.................. sporządziłam liste :sorry2: ale kiedy spakuje torbe to nie wiem. Kobietki rzućcie okiem może się Wam coś dodatkowego nasunie?
1. tantum verde
2. kapcie i japonki pod prysznic
3. sztućce, kubek
4. woda w butelkach z dziubkiem do picia
5. skarpety
6. pomadka
7. ręcznik 2x
8. koszule do szpitala 2x
9. podpaski/ podkłady porodowe
10. majtki jednorazowe 2x
11. majtki bawełniane XXXXXXXXXXXXXXXXXXXL 3x
12. husteczki higieniczne
13. biustonosz do karmienia
14. wkładki laktacyjne
15. szlafrok
16. ładowarka do telefonu
17. gumka i wsuwki do włosów
18. cukierki do ssania
19. przybory toaletowe: pasta, szczotka, grzebyk, żel do mycia itp
20. dokumenty ubezpieczenie, karta ciąży, WR, HbS, ostatnia morfologia i mocz, grupa krwi

dla dzidzi
1. okrycie kąpielowe
2. pieluchy tetrowe 3x
3. skarpetki
4. łapki niedrapki
5. smoczek
6. pajacyki 3x
7. body 2x
8. kaftanik 1x
9. pampersy
10. chusteczki nawilżane
11. krem do pupy
12. czapeczka
13. rożek
co jeszcze myślicie zabrać ? mam jeszcze coś dopisać :baffled::confused:

bociu ilez tego jest :szok:

maszynka do golenia, aparat foto, łagodny ręcznik papierowy albo mięciutki papier toaletowy do wycierania krocza, coś do czytania, może czarna opaska na oczy żeby móc się zdrzemnąć w dzień

reklama
tantum verde to rozumiem ze tantum rosa?;) malo majtek jednorazowych i brakuje koszuli do porodu chyba ze szpital zapewnia.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry