reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

torba do szpitala

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
może jeszcze ręczniki papierowe lub delikatny papier toaletowy no i tantum rosa ;-) lub ewentualnie octenisept, szampon do włosów
ja wzięłam 5 sztuk jednorazowych i 2 sztuki wielorazowych siateczkowych

reklama
O tak koszulkę do porodu też bym do tej listy dodała,bo przy porozie się pobrudzi i mozna ja wtedy na czystą zmienić taką do karmienia.No i ubranie na wyjście,bo to ciążowe może być już za duże ;-),chyba że ewentualnie ktoś to później dowiezie.

ehhhhhhhhh jakże bym chciała zaraz po porodzie topić się w ciuszkach ciążowych...... ale co tam. a rzeczywiście u nas z dowozem rzeczy nie bedzie problemu w sumie bo dojazd samochodem zajmuje nam 10min :)

dzięki shyangel za listę ja zamierzam się pakować do szpitala po wizycie u gin a mam ją w następną środę. Do tego czasu pewnie już pokupuje wszystkie rzeczy, które mi brakują.

dzięki shyangel za listę ja zamierzam się pakować do szpitala po wizycie u gin a mam ją w następną środę. Do tego czasu pewnie już pokupuje wszystkie rzeczy, które mi brakują.
no to fornetka troche mi ulżyło ufffffffffff czyli nie jestem sama do tyłu z tą torbą hi hi hi. Ale kochana do końca następnego tygodnia pasuje nam się wygramolić w końcu ;) Jeżeli tylko lista Ci się przyda chodź troszkę to się cieszę

ja do swojej torby wrzuciałam jeszcze 2 takie podkłady do przewijania (kupiłam 10 sztuk w Rossmanie- Babydream). Jeden dla siebie na wszelki wypadek na łóżko, drugi dla dzidzi. I wzięłam dla siebie 3 ręczniki + jeden mały do twarzy, bo jak się będzie bardzo lało, to boję się, że mogę wybrudzic przy wycieraniu, a potem wstyd byłoby taki poplamiony wywieszac. Mnie kilka osób zamiast tantum rosa polecało szare mydło do podmywania + Lactacyd.
Oczywiście depiluję sie co drugi dzień:p tak na wszelki wypadek:p, ale wpakuję też 1 Gillette Blue II:D, bynajmniej nie dla męża:).

przyznaje sie ze wciaz sie nie spakowalam :p planowany termin: piatek lub niedziela. jak juz to zrobie to wrzuce Wam liste.

pamietajcie o miekkiej szczoteczce do wlosow dla dziecka!;P

co do ubrania na wyjscie to gdzies przeczytalam ze najlepiej przygotowac takie z okolo 6miesiaca ciazy no ale to zalezy jak komu rosl brzuch i przybywalo kg.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Cześć majóweczki. Widzę że wielkie pakowanie w toku :-)
Ja chyba też już się jednak spakuję bo od soboty mam codziennie skórcze - raz lżejsze raz mocne. W sobotę przeleżałam w bólach cały dzień - bolało ostro, masowałam plecy masażerem praktycznie cały czas żeby rozluźnić. Dziś wzięło mnie o 4 rano to trzymało do 9. Najgorsze że nie poprałam jeszcze zupełnie nic dla małego i od 2 tygodni szukam jego ubranek na 56 żeby wyprać - normalnie zapadły się pod ziemię :eek:
Ja pakuję jedną torbę dla siebie do której wrzucę dodatkowo chusteczki nawilżane dla małego i szczoteczkę - bo tylko tyle wymagają w szpitalu w którym chcę rodzić jak wsio będzie ok. Natomiast w drugiej torbie wrzucę małemu jeszcze pieluchy, krem i ubranka jakby przyszło mi nagle rodzić we Wrocławiu - w razie nagłego wypadku. No i pewnie zapakuję też jakiś trzeci wór do którego wrzucę rzeczy do donoszenia przez małża które będzie mi ewentualnie w razie potrzeby dowoził - np. laktator, dodatkowe paczki pieluch, podkładów poporodowych itp atrakcje -żeby juz nie szukał szafach i się zastanawiał o co mi chodzi.

Robię rozpiskę co spakuję:
- koszule - szt.3
- ręczniki - szt3 - jeden śedni i jeden duży - kąpielowy do siedzenia na nim zamiast poduszki poporodowej i pod prysznic i jeden mały do wycierania twarzy po prysznicu i jedną myjkę na salę porodową do przecierania spoconej twarzy - po porodzie wyrzucę
- 2 pary klapek
- jednorazowe nakładki sedesowe
- ręcznik papierowy i papier toaletowy
- 2 butelki mineralki z dziubkiem i krakersy albo herbatniki
- tantum rosa
- podkłady poporodowe - 1 op. plus 4 pary majtek z siatki
- podkłady jednorazowe do przewijania - 1 op.
- chusteczki nawilżane i higieniczne
- pomadka ochronna i skarpetki i kilka wkładek laktacyjnych
- biustonosz karmnik
- kosmetyczka (jednorazowe opakowania z szamponem, odżywką, pastą, żelem pod prysznic, szczoteczka, maszynka do golenia, dezodorant, laktacyd, suszarka do włosów,szczotka do włosów, gumka do włosów, opaska, krem do sutków, kosmetyki kolorowe na wyjście ;-) )
- termometr
- szlafrok
-smoczek
- herbatka na laktację
- szczoteczka do włosków dla małego

torba dla małego:
4 szt body kopertowych (jak je znajdę :sorry:)
4 szt. kaftaników kopertowych (jak je znajdę :sorry:)
1 paczka pampków
krem do pupy
skarpetki i niedrapki, 2 czapeczki
podkłady jednorazowe do przewijania

nie wiem czy coś jeszcze... Jak wyjmę te wszystkie poutykane po kątach zakupy to pewnie mnie oświeci co do niektórych rzeczy.

Ja sobie kupiłam gazetkę "będę mamą" i jest tam taka lista już gotowa i przy pakowaniu można sobie odfajkowywać co się spakowało ;-).

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry