reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

torba do szpitala

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Mam pytanie, ile będziecie brały pampersów do szpitala? bo nie wiem czy opłaca mi się brac całą Jumbo Pack?
ja spakowałam 6 sztuk, bo u mnie niby szpital zapewnia..
ale jakby co to małż dowiezie:-)
zastanawiają mnie jeszcze dwie kwestie
1. czy bierzecie dla dzidzi smoczek? jeżeli tak to wogóle jaki polecacie bo ja jeszcze żadnego nie zakupiłam
2. czy jeżeli nie ma się pokarmu odrazu a dzidzia przecież drze się w niebogłosy bo głodna to czy bierzecie ze soba własne mleko dla noworodka i butelke? :confused::confused::confused::confused::confused::confused:

nie biorę smoczka, a kupiłam avent choć mam nadzieję, że nigdy go nie będę potrzebowała;-)
jeśli nie bedziesz miała pakarmu to szpital karmi butlą,a na noc chyba glukoza->zależy od szpitala

reklama
Mam pytanie, ile będziecie brały pampersów do szpitala? bo nie wiem czy opłaca mi się brac całą Jumbo Pack?

jumbo pack to zdecydowanie za duzo. ja zabieram mala paczke w ktorej sa 42szt. jesli bedzie wszystko ok to w szpitalu bede 2doby po porodzie a taki maluszek potrzebuje srednio 10pieluszek na dobe wiec nawet jeszcze zostanie.

Nataliak a masz pwoiedziane ze krem masz wziaść czy to tak sama z siebie? Bo ja w liscie rzeczy dla maluszka nie mam i nie wiem czy brac czy jakiegos szpitalnego uzywaja:confused:

tak, w szpitalu powiedzieli ze ubranka, pieluchy, chusteczki i kremik trzeba wziac swoje.

dziewczyny tak pospisywałam wszystko o czym pisałyście jeżeli chodzi o torbe dla mamy i maluszka.... zastanawiają mnie jeszcze dwie kwestie
1. czy bierzecie dla dzidzi smoczek? jeżeli tak to wogóle jaki polecacie bo ja jeszcze żadnego nie zakupiłam
2. czy jeżeli nie ma się pokarmu odrazu a dzidzia przecież drze się w niebogłosy bo głodna to czy bierzecie ze soba własne mleko dla noworodka i butelke? :confused::confused::confused::confused::confused::confused:

ja na wszelki wypadek biore smoczek. kupilam tommee tippe a konkretnie te: You are viewing the following product: closer to nature® C-air 0-3m<br>(anatomiczny )

mleka i butelki nie zabieram bo na oddziale w moim szpitalu wszystko jest i dokarmiaja maluchy jesli jest taka potrzeba ale generalnie od drugiej doby bo w pierwszej ponoc dziecko jest jeszcze syte i nie odczuwa glodu.

Iwi to zależy czy w szpitalu mają pampersy.U mnie w szpitalu jak Majke rodziłam to były więc nie brałam ani jednego,a pozatym Majka dopiero drugiego dnia zrobila kupke,a potem siku wiec w sumie trzy pieluchy zużyłam.Teraz moze wezmę ze dwie,trzy sztuki a w razie czego mąż mi dowiezie.

Shyangel ja napewno boire smoczek.Z Mają miałam tak że całą noc mi się darła i na drugi dzień mąż mi przywiózł smoczek i spała calutką noc,pielęgniarki mówiły że poprostu musiała zaspokoić odruch ssania.A smoczki ja osobiście polecam NUK.Moja Majka tylko takie akceptowała,najlepiej te silikonowe przeźroczyste.Mają fajny kształt,jak ogladałam inne to juz takie nie były.

Kupuję sobie takie małe-podróżne wersje pasty do zębów, żelu pod prysznic itd. zajmą mało miejsca w torbie :)

Ja spakowałam dokładnie takie mini produkty, bo normalne ważyłyby chyba tonę.......
Widzę że Narodowy Dzień Pakowania Torby do Szpitala został uczczony;-) Ja muszę sobie dokupić (i dorzucić do torby) ze 2 biustonosze i jakieś drobne pierdółki, które mam spisane na kartce. Poza tym zobaczę co mi jeszcze powie położna na spotkaniu, może na coś nie wpadłam, albo czegoś mam za dużo. Co do podkładów, to te paczki są tak olbrzymie, że do torby zapakowałam narazie jedną, a resztę dowiezie mi małż w razie potrzeby...

JustMe a nie orientowałaś się czy w szpitalu nie mają podkładów? Bo może mają to nie musiałabyś ich tyle wozić.

Martina ja bardzo chce na siemiradzkiego,a moja lekarka mnie namawia na kopernika.Jeszcze się wybiore na dni otwarte i potem zdecyduję.Ale bardziej jestem za siemiradzkim,tam Majkę rodziłam.A ty gdzie chcesz rodzic?

Martina ja bardzo chce na siemiradzkiego,a moja lekarka mnie namawia na kopernika.Jeszcze się wybiore na dni otwarte i potem zdecyduję.Ale bardziej jestem za siemiradzkim,tam Majkę rodziłam.A ty gdzie chcesz rodzic?

ja będę rodzić w Żeromskim, muszę właśnie umówić się z położną na spotkanie, żeby powiedziała co dokładnie mam mieć. Bo z opowieści trochę wiem co brać, ale zawsze to dowiem się prosto od źródła;-)

Martina no najlepiej własnie jechac do szpitala i pogadac z połozną.Dowiedz się czy mają np podkłady i pieluszki bo w niektórych szpitalach są i nie trzeba ich wozić.

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry