reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

torba do szpitala

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Ja kupiłam na początek 3 paczki podkładów, ze względu na konieczność częstego zmieniania ich. Jeśli zabraknie to dokupię (to nie są drogie rzeczy akurat). Ciężko powiedzieć która ile zużyje bo może się okazać że szybko przejdę na zwykłe podpaski tyle że te maxi. Zobaczymy. Ja kupowałam belli w zielono granatowym opakowaniu.

Załączniki

• Bella-Baby-podkla&#.JPG
    Bella-Baby-podkla&#.JPG
    23,6 KB · Wyświetleń: 51
reklama
u mnie do szpitala kazali wziac 3paczki. wiadomo ze moga sie jeszcze w domu potem przydac, wszystko zalezy od tego ile bedzie z nas lecialo ;) niby po cesarce leci mniej jak ladnie wyczyszcza ale znajoma ktora miesiac temu miala cc zuzyla w sumie 5paczek. najbardziej polecane sa podklady z belli w niebiesko-zielonym lub czerwonym opakowaniu, ponoc niczym sie nie roznia.
ja zabieram te 3paczki belli do szpitala, w domu beda czekaly jeszcze 2 bo znajomej zostaly i mi oddala. do tego 2paczki jednorazowych majtek z canpola i 3sztuki wielorazowych z hartmanna. chcialam kupic tez podklady z hartmanna ale niestety nie znalazlam zadnej apteki w ktorej by je sprzedawali a na allegro z przesylka sie nie oplaca. kupilam tez 2paczki zwyklych grubych podpasek bella i naturella na pozniej.
dla mnie to generalnie jakis koszmar bo zawsze uzywam tylko tamponow, nie moge sie przyzwyczaic nawet do tego ze teraz ze wzgledu na zwiekszona ilosc wydzieliny musialam pozegnac stringi i zaczac nosic zwykle majtki plus wkladki :/

Ja mam tylko jedna paczkę hartmanna czyli 14 sztuk i zabieram jedna paczkę duzych podpasek (takich big na noc).... po urodzeniu Emilki juz drugiego dnia te wielkie podkłady nie były potrzebne... ale jakby co to M dokupi...

Ja mam na razie półtora paczki (w spadku po bratowej) tych podkładów granatowo-zielonych z Belli i zamierzałam kupić jeszcze jedna paczkę

ja sie spakuje dopiero pod koniec tygodnia przeciez mam jeszcze czas prawda... to dopiero 33 tydzien wiec do rozwiazania sporo czasu....
a mam pytanie ile kupilyscie podkładów poporodowych z tej belli???bo nie wiem ile kupic?? i ktore??

zakupiłam 3 opakowania belli- 2 w granatowym i 1 w czerwonym. do szpitala biorę tylko 1 paczkę bo szpital zapewnia podkłady :-)

a wkładki laktacyjne też spakowałyście? całą paczkę czy tylko kilka sztuk?
bo właśnie kończę torbę pakować :-)

Ja mam tylko jedna paczkę hartmanna czyli 14 sztuk i zabieram jedna paczkę duzych podpasek (takich big na noc).... po urodzeniu Emilki juz drugiego dnia te wielkie podkłady nie były potrzebne... ale jakby co to M dokupi...

alutka w szpitalu po cc dostalam 2 paczki podkladow a teraz uzywam tena lady i nie narzekam

Aga wkładki laktacyjne zostają w domu, gdy będzie potrzeba to m przywiezie bo po pierwszym porodzie pokazrm dopiero dostałam po tygodniu

Asia jesteś niezastąpiona... a ubranka brałaś swoje czy masz szpitalne?

reklama
po cc pokarm kolo 3 doby sie zbiera wczesniej nie ma szans,w sumie w torbie mam swoje ale OIM malego ubrali w szpitalne a ty pytaj ja teraz na bierzaco

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry