reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

torba do szpitala

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Melodie, ja już pod koniec traktowałabym na Twoim miejscu torbę jakn kartę ciąży- miała zawsze przy sobie:tak:

No tak. Nie wyobrażam sobie żeby zacząć rodzić i nie miec przy sobie tego niezbędnika. Poza tym od mojej szkoły do szpitala będzie z 40 min więc nie będzie czasu żeby jeszcze wracac do domu po torbę. Urodziłabym w samochodzie.. albo w domu! Spoko, tesciowa studiowała medycyne więc byłaby w stanie odebrac poród. :D Tak myślę.

reklama
hej ;)

ja juz do szpitala mam wiekszosc rzeczy. Zostało chyba tak naprawde dokupic koszule u góry rozpinane i jakies drobiazgi. Ostatnio zakupilam wklady poporodowe i szok:szok: jeju, jakie one olbrzymie sa ;/ takie pieluchy (Bella, różowe). Dobrze ze dodatkowo dokupilam jeszcze takie mniejsze.

Zastanawiam sie jak szybko po porodzie mozna używać zwyklych podpasek. Pomijajjać chlonnosc/wielkosc są jakies przeciwskazania zeby ich uzywac jak najszybciej?
jak chcesz to mozesz od razu uzywac podpasek po porodzie tylko niezle bedzie cieklo wiec taka podpaska nie poardzi sobie ,ja pamietam ze jak urodzilam w czwartek to potem chyba z bity tydzien nosilam te grube wkladki ginekologiczne bo cieklo i zwykla podpaska zaraz byla cala mokra,a potem przez 4 tyg podpaski :-/

jak chcesz to mozesz od razu uzywac podpasek po porodzie tylko niezle bedzie cieklo wiec taka podpaska nie poardzi sobie ,ja pamietam ze jak urodzilam w czwartek to potem chyba z bity tydzien nosilam te grube wkladki ginekologiczne bo cieklo i zwykla podpaska zaraz byla cala mokra,a potem przez 4 tyg podpaski :-/

A ja nosiłam te wielkie podpaski na noc (to było 8 lat temu):confused2: Ale fakt,leje się strasznie.Ja całą pościel w szpitalu ubrudziłam i w domu przez dwa tygodnie zmieniałam codziennie prześcieradła.Nie dało rady inaczej.

Rozwaliłyście mnie z tym wożeniem torby od kwietnia :-D:-D:-D No ale kiedyś czytałam w necie że jakaś dziewczyna trafiła na porodówkę z torbą pełną gwoździ bo akurat ją wzięło w castoramie na zakupach remontowych, a ta właciwa torba w domu została :sorry:

A ja z innej beczki chciałam zapytać - odnośnie odejścia wód - czy będziecie już od jakiegoś czasu nosiły podpaski albo podkłady kładły na materac w łóżku? Bo tak się zastanawiam... W sumie nie chciałabym zalać naszego materaca jakby mi w nocy odeszły nagle wody no i jakby zaczęło lecieć w dzień - gdzieś między ludźmi - po nogach to też mało przyjemne :sorry: Więc nie wiem czy nie nosić jakichś podkładów od np 36 tygodnia.

Co to sa te wklady ginekologiczne, czy to wyglada jak te wielkie pieluchy dla doroslych??? Czy moze mnie ktos oswiecic? Bo ja po porodzie 10 lat temu..., uzywalam tych grubych podpasek na noc. Nie przechodzilo mi na posciel, czy ubrania, ale fakt, ze dosc czesto je w tych pierwszych dniach po porodzie zmienialam, a potem wystarczyly juz zwykle podpaski. A przy porodzie bylam nacieta i to mocno z powodu komplikacji porodowej, dystocji ramiaczek.

o Boszzzzz.... 4 tyg z podpaskami?????????? Przeciez nie cos trafi ;/ Normalnie tylko tampony bo podpaski mnie wkurzaja, uwieraja i wogole ....... :no:

No ale miejmy nadzieje ze jak malenstwem bede sie zajmowac to wlasny tylek mnie bedzie mnie tak bardzo absorbował...

wkłady to właśnie te wielkie pieluchy dla dorosłych, agate - dotąd były te pieluchy wykorzystywane przez położnice, a teraz - w sumie to samo - zaczęli produkować już pod nazwą "pdkłady połogowe" :tak:

o Boszzzzz.... 4 tyg z podpaskami?????????? Przeciez nie cos trafi ;/ Normalnie tylko tampony bo podpaski mnie wkurzaja, uwieraja i wogole ....... :no:

No ale miejmy nadzieje ze jak malenstwem bede sie zajmowac to wlasny tylek mnie bedzie mnie tak bardzo absorbował...

a widzisz kochana ja krwawiłam tylko 2 tyg nie cale nawet :) moze nie bedzie tak zle :) aaa i pamietajcie o pomatkach do ust i gumce do wlosow naprawdę sie przydają :)

reklama
jakby zaczęło lecieć w dzień - gdzieś między ludźmi - po nogach to też mało przyjemne :sorry: Więc nie wiem czy nie nosić jakichś podkładów od np 36 tygodnia.

Proponuje w miejsca pudliczne nosic ze soba w torebce słoik ogórków konserwowych. W razie jakby nagle wody odeszły, to zawsze mozna słoik upuścić i nikt juz sie nie będzie gapił i myslał - "O Boże! Ona rodzi!" albo "Hehe... Posikała się!", tylko "Niezdara, stłukła słoik z ogórkami..." ;-)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry