reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

torba do szpitala

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
W tej klinice,w której chcę rodzić,to tak jest.Miesiąc wczesniej się zgłasza w celu zakwalifikowania się do porodu w tej klinice(wizyta kwalifikująca)Bo można się nie dostać,a mi zalezy na zzo,bo nie wszędzie jest.Jak mi się nie uda tam dostać,to czeka mnie naturalny poród bez zzo,a wtedy jest mi obojętne gdzie.

Aga, ZZO masz bezpłatnie i na życzenie w Matce Polce. Na bank, bo się dowiadywałam :tak: Jak chcesz więcej informacji, to zapraszam na wątek szpitalowy ;-)

reklama
Po dzisiejszej rewelacji od Lily - uświadomiłam sobie, ze ja wogole nie jestem przygotowana. Nawet piżamy do szpitala nie mam - wogole dla siebie nic nie mam...

czas na zakupy

Po dzisiejszej rewelacji od Lily - uświadomiłam sobie, ze ja wogole nie jestem przygotowana. Nawet piżamy do szpitala nie mam - wogole dla siebie nic nie mam...

czas na zakupy
Po dzisiejszej rewelacji to chyba większość z nas pobiegnie kompletować torbę;-).
Ja w każdym razie diś zrozumiałam jak to mało czasu już zostało

Dołączam się do opinii, że jesteśmy w polu z pakowaniem torby i faktycznie czasu z dnia na dzień ubywa a dzisiaj jakoś zaczęłam sie obawiać porodu ....:-(

Ja piżamę mam. I ręcznik :sorry: A tak serio to jak już napisałam dla siebie też będę kompletować w kwietniu bo nie zamierzam rozpakować się szybciej niż 29 kwietnia.

A propos torby jako torby i szpitala. Skoro jeżdzę do szkoły samochodem (z mężem) a szkołę mam w Gdańsku (gdzie bliżej jest do szpitali gdańskich niż tego gdyńskiego a nie chcę rodzić w gdańsku tylko w gdyni) a chcę chodzić do szkoły do końca, a koniec oznacza 18 maj co jest poniedziałkiem po moim piątym zjeździe to radzicie wozić torbę wszędzie ze sobą? Jak mi wody odejdą w szkole to nie będzie wesoło.. bo mój musiałby najpierw jechać odwieźć mnie do szpitala, po czym jechać po torbę do domu, zostałby zatrzymany przez stado żądnej wiedzy rodziny i w rezultacie urodziłabym bez niego. hahaha :rofl2: na korytarzu bo przecież ten śmieszny dowód odprowadzania składek zus byłby w torbie.

No ja będę musiała ją przenosić. W tygodniu jestem w domu więc torba będzie ze mną tutaj.. ale w weekendy wyjeżdzam do szkoły więc co.. torba będzie ze mna jechała do szkoły? I czekała w samochodzie ;)

hej ;)

ja juz do szpitala mam wiekszosc rzeczy. Zostało chyba tak naprawde dokupic koszule u góry rozpinane i jakies drobiazgi. Ostatnio zakupilam wklady poporodowe i szok:szok: jeju, jakie one olbrzymie sa ;/ takie pieluchy (Bella, różowe). Dobrze ze dodatkowo dokupilam jeszcze takie mniejsze.

Zastanawiam sie jak szybko po porodzie mozna używać zwyklych podpasek. Pomijajjać chlonnosc/wielkosc są jakies przeciwskazania zeby ich uzywac jak najszybciej?

reklama
Melodie, ja już pod koniec traktowałabym na Twoim miejscu torbę jakn kartę ciąży- miała zawsze przy sobie:tak:

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry