reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

torba do szpitala

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do mnie przyszło dzisiaj zamówienie z allegro, m.in. z rzeczami do szpitala, tyle tylko, że majtki poporodowe przysłali mi w rozmiarach największych jakie są!:-D Właśnie próbuję ustalić jak je wymienić..:-)
Ja myślałam o spakowaniu się na przełomie marca i kwietnia- jakby "coś" (odpukać) to mam listę, więc mam nadzieję że mąż da radę......

reklama
Ech, musze tez sie wziac za jej kompletowanie, a jakos nie mam weny, tzn. chodzi o rzeczy dla mnie, bo dla malucha to juz wiekszosc mam i sama przyjemnosc. A sobie zero... i checi brak, na te majty jednorazowe, pieluchy, wkladki laktacyjne, koszule nocne "trés sexy", ect. No, ale musze to w koncu skompletowac...

Ja też dla Maluszka mam większość a dla siebie w sumie niewiele.
Ja do świat chciałabym mieć wszystko na tip top bo jakaś taka myśl mnie prześladuje ze się wcześniej wypakuje:eek:

ja planuje byc spakowana tak juz w polowie kwietnia,nigdy nie wiadomo co sie wydarzy i ja wole byc juz przygotowana:tak:

Agate, to chyba racja co piszesz- że gdybyśmy MUSIAŁY;-) kupować sobie fajne rzeczy do szpitala, większość miałaby pewnie takie zapasy jak ciuszków dla maluszków, a że to co nam potrzebne jest średnio fajne, to każda zwleka:-D

Ja miałam pakować się po świętach, termin na 7 maja... od wczoraj jednak prześladuje mnie myśl czy nie zrobić tego pod koniec marca, tak na wszelki wypadek. Mam niejasne przeczucia że już na początku kwietnia przyjdzie mi rodzić. Chyba panikuję troszkę

Jak tylko się ogarnę z tymi wszystkimi tobołkami, od razu zabieram się za pakowanie torby, a niech sobie stoi w szafie. W ciąży z Kamilkiem trafiłam do szpitala, na podtrzymanie, fakt prawie na finiszu. Torbę pakowałam na gwałt, zabrałam wiele niepotrzebnych rzeczy, kilku też nie wzięłam. Jak tylko wyszłam rzeczy z torby do prania, potem z powrotem do torby. Tak sobie spokojnie stała, czasem coś dorzuciłam, czasem wywaliłam ;)
Z racji, iż moja macica jaja sobie czasem robi, torbę spakuję dość szybko w razie "W".

Ja planuję pakować się pod koniec kwietnia albo na początku maja. Na razie nie mam nic kupionego dla siebie i jakoś mi się też nie śpieszy :-)

reklama
ja planuję na początku kwietnia się spakować:tak:

Ja w połowie kwietnia... i o ile pierworódki z reguły nie powinny sie az tak spieszyc, tak mamy kolejnych dzieciaczków, a juz w szczegolnosci te z niewydolnosciami szyjek - powinny byc gotowe na 3 tyg przed terminem...

ciekawe ktora z nas sie pierwsza posypie???? - mamy blizniaków i planowane cesarki - poza konkursem:-)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry