reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

torba do szpitala.....

reklama
Nam kazali przywieżć swoją, i tez nigdzie nie ma - poł Krakowa zwiedziłam, dokładnie to samo wyjaśnienie - nie ma w hurtowniach...

A w moim szpitalu nei robią lewatywy no chyba że pacjentka chce to wtedy właśnie musi sobie zakupić
ale nie jest to zabieg konieczny czyli jak chcesz to robia i tyle to samo z goleniem jeśłi pacjentka sobie życzy
wiec luz bluz!!

Dziewczyny, z ta enema to sa jakies jazdy. Jedna laska ode mnie ze szkoly rodzenia tez mowil, ze nigdzie nie mozna kupic i reszta to potwierdzila. Tylko, ze tej lasce powiedzieli, ze nie, ze zabraklo, tylko, ze wycofano. Nie ma i nie bedzie!!!!!
Ciekawe.... ja tam sobie glowy tym nie zaprzatam ;-)

Ja też nie. Znowu jakieś skurcze mnia dopadły i już tak ok. 18. Wziełam 2 nospy, ale jakoś nie bardzo m pomaga. Nie są jakieś bolące, ani regularne, ale sie denerwuję trochę. A na dodatek opadł mi brzuch, bo przestałam widzieć swój pępek.
A jak na razie wybieram się do pracy jutro...

Mam pytanie, czy pakujac do torby ciuszki maluszka zabezpieczacie je jakos dodatkowo np. wkladajac w siatki/reklamowki.
Tyle sie mowi o praniu ciuszkow i parokrotnym plukaniu, ze zastanawiam sie, czy cos co moglo byc w torbie wczesniej jakos ich nie "wyjalowi"

Wszystkie ciuszki spakowałam do cienkiej siateczki, zawiązałam i dopiero do torby. Juz nie chodzi o wyjałowienie, ale nie chciałam, żeby się walałi i mieszały z innymi rzeczami :).

a ile spakowalyscie podpasek poporodowych? ja ma jedno opakowanie czyli 10 szt. i nie wiem czy to nie zamalao? ::)

Takich stricte podkładów poporodowych nie nabyłam-tych Belli czy jakichś tam, kupiłam bardzo długie Subtelle, bo na razie nie umiem sobie wyobrazić zasuwania z pieluchą. Wzięłam jedną paczkę, nawet nie wiem ile jest w srodku.Jak coś z nimi będzie nie tak, albo tej wydzieliny połogowej będzie aż tak dużo, to mama cos dokupi. A lewatywy to wam chyba powysyłam, u mnie w dzielnicy najwyraźniej nikt nie uzywa, bo normalnie są w aptece. Ja jednak preferuję wlewnik gumowy.

reklama
Madzia, mi tez chodzilo o to zeby sie nie walaly z innymi rzeczami.

A podpasek biore tylko 1 paczke tj.10szt. podpasek nocnych belli, bo w pieluchach sie nie widze.

Jakby co, ktos mi tych podpasek doniesie.

Do góry