reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

torba do szpitala.....

Ja zanim spakowałam do torby ciuszki małego to wymyłam porządnie od środka, bo od środka ten materiał to taka ceratka zmywalna i normalnie juz do torby wsadziłam.
Biorę 10 sztuk pieluch poporodowych - zawsze miałam bardzo obfite miesiączki i przypuszczam że zużyję to opakowanie już w pierwszym dniu oraz 15 sztuk długich podpasek belli na noc z mięciutkim materiałem softiplait. Potem mąż będzie dokupywał...

reklama
Boshe, a ja mam nadal wszystko poza torba :-)
Co prawda zgromadzone w jednym miejscu, ale moze czas to wreszcie spakowac??
Podpasek (a raczej pieluch) biore na poczatek jedno opakowanie (czyli 10 sztuk). W domu sa jeszcze 3 paki i chlopina bedzie sukcesywnie dowozila.
Podobnie z pieluszkami dla malej. Polozna mowila, zeby na poczatek wziac 5, potem tatusiowie dowioza :-)
No i jeszcze mam te podklady fizelinowe na lozko :-)
Generalnie nie miesci mi sie to juz w takiej wielkiej szufladzie w komodzie....

:) ja dopiero dzisiaj wzielam sie za pakowanie torby. nie mam i tak wszystkiego, zrobilam liste i stwierdzilam ze tro9che mi brakuje... ::)
a gzie dostane mydełko "biały jeleń??? w aptece nie mają...

Gosiaf, ja tez jeszcze niespakowana. Torba lezy, a ja zastanawiam sie, czy sie w nia zmieszcze. A czym dluzej mysle nad spakowaniem jej, tym bardziej wydaje mi sie, ze nie mam jeszcze tylu rzeczy.

W razie co trzymam liste w kompie i w torebce, tak zeby moj sprytny maz mogl dopakowac rozne rzeczy, gdybym ja nie zdazyla.

Mi już torba się zakurzyła.
A listy mam jeszce dwie z rzeczami na ostatnią chwilę. Jedna w kuchni i tam np. aparat, kapicie i w łaziencie np. jakie kosmetyki. Także w pośpiechu i zdenerwowaniu nie zapomnę niczego.

ewako to u mnie jest to samo. torba zakurzona a lista z dodatkami na ostatnia chwilę chyba juz też. No brakuje nam tylko prowiantu dla męża.

reklama
Spakowalam troche rzeczy, a na wierzchu w torbie polozylam liste, co jeszcze trzeba tam dopakowac. Wiadomo podreczne kosmetyki wrzuci sie na koniec, a ja nie scierpialabym gdybym zapomniala np.szczoteczki do zebow.

Do góry