reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Torba do szpitala

Klajo, podsłuchałam dzisiaj w przedszkolu dwóch pań, ktore mówiły, ze ma byc upał we wrzesniu i w Trojce mówili, ze od poniedziałku wraca piękna pogoda. Wiec informacje mam z tzreciej ręki, ale wrzesien czesto bywa ciepły. :tak:

reklama
No dobra to chyba trzeba nabyć te odłonki , bo ja mam tylko spakowany bephanten ..
ja to się wogóle zastanawiam jak tu u mnie będzie z tym karmieniem .. bo ja mam sutki w wersji mini ... he he..

mamusia - te ciuszki zajmują bardzo mało miejsca więc zawsze cieplejsze śpiochy można wziąść ...

Mamusia - ogólnie zasada jest taka, że jak jest ciepło ubierasz dziecko jak siebie+jedna warstwa dodatkowo, lub nie, jak jest zimno dodatkowa warstwa to kombinezonik, koc, rożek - nie ma co przegrzewać...

Ewa - ja spakowałam już chustki do higieny... Z brodawkami nie miałam problemu za to totalny z nawałem pokarmu...

Karina - ja stanowczo też irokez tylko właśnie ostatnio ciężżżkoooo mi było go doprowadzić do ładu.... nawet z lusterkiem:(

Dziś doładuję telefon na maksa i wrzucę ładowarę;)

Anaklim ty to juz finiszujesz:szok: boziu jak to leci.

Fryzura na zero razczej, bo najmniej skomplikowana. Przy Polce mialam zestaw do lewatywy jeszcze jest przydatny , ale jakos spanikowalam i dostalam w szpitalu. Sugestia taka by nie czekac z tym za dlugo bo jak poprosilam to juz mialam mega skurcze i srednio bylo. Ale po porodzie jak czlowiek zszyty to mniejszy stresior ze nas cos grubszego spotka w toalecie. A jak sie nie mozna zalatwic to warto w szpitalu poprosic po porodzie o jakis srodek przeczyszczajacy taki co do mleka sie nie przedostaje.

Aniam ja mam brodawki wklesle i karmilam przez oslonki bardzo sobie chwale. Podobno dziecko moze slabo przybierac albo laktacja moze zaniknac ale nic takiego nie zaobserwowalam. Karmilam tak 15 miesiecy. A oslonki sa rozne i trzeba znalezc takie odpowiednie. Ja karmilam przez najmniejsza medele, a jak wielam nuka to mala sie krztusila.

Kurka musze w koncu karte do telefonu kupic bo skoncze na zetonach:tak:

hejka,

Marta Gdańsk a z jakiego szpitala masz tą listę?

Apropo tych osłonek, oj przydadzą się, a do tego jeszcze ściągacz jakiś, bo jak wspominam nawał pokarmu to masakra:szok:

jak mi się uda zrobić ten posiew w poniedziałek bez skierowania to też zrobię, bo widzę że prawie wszystkie macie. Co za życie...
pozdrawiam:-)

cześć dziewczyny,:-)
ja z tym szpitalem to już jestem czysto głupia, w zasadzie to wybieram się do wojewódzkiego, bo mam najbliżej, słyszałam różne opinie o nim, ale te koleżanki co rodziły ostatnio, mają raczej dobre zdanie, Przecież tak naprawdę chodzi o to aby urodzić bez jakiś problemów, a potem już się da. Nie wiem, jak urodzę gdzieś w końcu to dam znać:tak: Mały jest dobrze ułożony, nie za duży, więc może dam rade...
Wczoraj znów przepakowałam torbę, jak tak dalej pójdzie to jeszcze 10 razy ją przepakuje;-) A ile rzeczy dokupię niepotrzebnych, bo ile można mieć tych bodziaków:-D
miłej niedzieli!!

reklama
monia378 każdy szpital ma pozytywne opinie jak i negatywne więc nie kombinuj wątpiąc czy słusznie wybrałaś :-) Moje znajome też rodziły w wojewódzkim i każda była zadowolona.
Moja dzidzia jest wciąż główką do góry i pomimo wielu harców jej pozycja się nie zmienia więc możliwe, że skończy się cesarką., a do tego wojewódzki nie jest raczej skory (to kolejny argument który mnie akurat przekonał do Zaspy).

Nawiązując do tematu torby do szpitala - wczoraj zakupiłam ostatnie pierdołki m.in. wieeelkie podpaski i zamówiłam na allegro w miarę fajne koszule do karmienia. Czy ktoś wie dlaczego te koszule są takie koszmarne? Albo strasznie infantylne albo jakieś totalnie babcine i do tego jeszcze drogie... bleee. Dzisiaj wstawiam pranie bobasowe, czekam na paczkę z allegro, pakuję się i mogę rodzić :-):-):-).

Do góry