reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Torba do szpitala - co zabrać???

podjadę sobie po prostu po RMUA do księgowej, bo znając naszą służbę zdrowia to się doczepią,że mam coś przekreślone w książeczce.... i jeszcze nie urodzę:-D

reklama
karolap5 ja mialam tak samo doprosic sie o ten druk to u mnie byl koszmar, teraz podbijam odrazu 2 pieczatkami i mam na 2 miesiace pod 1 wpisuje date a 2 sobie czeka, narazie nikt nie robil z tego tytulu problemu.
maggie nie powinni robic problemu, bylam przeciez w szpitalu w poradni w wawie i zaakceptowali.

maggie ja po RMUA musialabym do warszawy jechac ! a ksiazeczke moge podbic w Gdansku wiec wole ta opcje
aanka u mnnie niestety nie przejdzie taka opcja zeby podwojnie podbic musze niec date i podpis laski ktora tym sie zajmuje a ona nie podpisze mi 'na zapas"

achas, my same podbijamy, wpisujemy date i podpisujemy tylko ciiiicho :) szefowa wie powiedziala ze nie ma glowy zeby tego pilnowac, a nam to tez na reke ze nie musimy za nikim chodzic i prosic

Dla mnie najgorszą myślą przed porodem było to, że miałabym leżeć po na mega zatłoczonej sali, dlatego będę miała jedynkę:-) I nawet łazienka będzie:-)

szuszu mnie tez sie uda tym razem pokoj 1 osobowy z lazienka mieć, powiem ze ciezko bylo jak lezałam z Julką ro nas cztery matki były z dziecmi a jeszcze dolicz odwiedzających masakra, więc jestem szczesliwa że tym razem mam zappewniony pokoj

szuszu mnie tez sie uda tym razem pokoj 1 osobowy z lazienka mieć, powiem ze ciezko bylo jak lezałam z Julką ro nas cztery matki były z dziecmi a jeszcze dolicz odwiedzających masakra, więc jestem szczesliwa że tym razem mam zappewniony pokoj

Zupełnie inny komfort wtedy jest.
Ja jak na patologii leżałam i byłam na sali 3 osobowej to mimo, że poznałam tam super dziewczyny, to jedna z nich tak chrapała, że płakałam bo spać nie mogłam.

w szpitalu, w którym rodzę nie ma jedynek :|. Gdyby były pewnie bym się zdecydowała. Chociaż w sumie, miałam fajną dziewczynę obok siebie i trochę się pośmiałyśmy, więc jakoś czas leciał.

Co do dokumentów trzeba zabrać też wypisy z ewentualnych pobytów w szpitalu (w okresie ciąży;-))

U mnie na noc dzieciaczki zabierają co myślę jest dobrym rozwiązaniem, no chyba, że któraś mama chce mieć malucha na noc, ale to reszta mam ma po przespanej nocy:confused2:

reklama
Co do dokumentów trzeba zabrać też wypisy z ewentualnych pobytów w szpitalu (w okresie ciąży;-))

U mnie na noc dzieciaczki zabierają co myślę jest dobrym rozwiązaniem, no chyba, że któraś mama chce mieć malucha na noc, ale to reszta mam ma po przespanej nocy:confused2:
4

Też dobre rozwiązanie, bo świeżo upieczone mamy mogą chociaż poród odespać.

Do góry