reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Torba do szpitala - co zabrać???

no ja normalnie to rodzilabym w Gdyni ale byla tam , widzialam oddzial ginekologiczny i nawet lezala dziewczyna ktorej siostra niedawno rodzila i opowiedziala jak wyglada porodowka jakie zwyczaje tam panuja, czytalam duzo o tym szpitalu same negatywne opinie,
a co do wejherowa praktycznie same dobre opinie nawet osob ktore rodzily jedno dziecko w Gdyni jedno w Wejherowie- mowia ze teraz to tylko Wejherowo - wiec postanowilam pojechac i sama sie przekonac
a co do odleglosci mam praktycznie ta sama droge
tylko ze bede musiala jechac z kolezanka bo karetka zawiozlaby mnie do najblizszego podobno - chociaz to jeszcze musze sprawdzic

reklama
tak mi sie wydaje karetka zawiozła by cie do najblizszego jezeli ty sobie wybierasz to musisz dojechac na własna reke

się nie śmiejcie, po porodzie jest istny koncert. Leżałam jeszcze z trzema paniami, to normalnie była wymianka ;-). Chyba godzina zdarzała się ciszy w nocy :-D

dobrze z ew szpitalu jestes tylko 2-3 dni bo po takich koncertach nocnych na dluzsza mete to by sie chyba wykonczylo...

Mam pytanko: jakie dokumenty zabieracie do szpitala dokładnie??? Wolę mieć za dużo bo w razie w mój mąż na pewno nie znajdzie w domu:eek::sorry:
*dowód
*karta ciąży
*ubezpieczenie
*ostatnie wyniki: GBS, cytologia, morfologia, mocz(?)
*grupa krwi oryginał

coś jeszcze??

reklama
myszka hiv też chcieli, ostatnią morfologię i mocz, i przygotuj sobie na spokojnie listę leków które brałaś i kiedy. Bo idzie z nimi oszaleć. Mnie sie 3 razy pytali (najpierw na IP, potem jak przenieśli na inne piętro, potem jak wypisywali kartę porodową) co brałam i kiedy, i nie dość że byłam w szoku ogólnym co się dzieje, to jeszcze za cholerę nie pamiętałam nazw a co dopiero tygodni...

Do góry