reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Torba do szpitala - co zabrać???

reklama
ja akurat nie bede brac jedynki, ale powiem Ci ze ceny krakowskie bardzo zachodnioeuropejskie, w niemczech placi sie nawet mniej!

dlatego mi trochę szkoda kasy bo za 3 doby to ja już mam porządny fotelik dla dziecka bo z tego pierwszego to pewnie szybko wyrośnie... U nas są 2 osobowe sale więc nie ma tragedii...

Dzisiaj się pakuję do szpitala bo trochę się przestraszyłam....

mi też szkoda kasy na jedynkę tym bardziej ,że będę miała cc i poleżę trochę około 4 dób pod warunkiem ,że młody nie dostanie żółtaczki bo wtedy jeszcze dłuższe leżenie .U mnie są sale tak jak u maggie 2 osobowe -więc luzik może będę miała szczęście i nikt więcej nie będzie rodzić :-D

JA o ile taka sala bedzie wolna( bo na to nie ma gwarancji niestety) to biore. Ja rodze w Wołominie( przynajmniej tak planuje) i tam ceny nie są takie straszne,za 4 doby dwa lata temu zapłaciłam coś koło 200zł. Z wyzywieniem mnie i meża,który miał tam swoją rozkładaną kanapę. Także pełen luksus:). A teraz to sobie nie wyobrazam,lezeć z blixniakami na takiej ogólnej sali,bez pomocy meza...oooo nie!
Z jednym to może bym sie zdecydowała,ale z dwójką dzieci to nie chce nawet próbować...
A,że kasy szokada no szkoda,ale cóz....

reklama
Ja wiem,że pewnie jedna z ostatnich,ale powoli pakuję torbę i mam w niej :
podkłady ginekologiczne
stanik do karmienia
majtki jednorazowe
wkładki laktacyjne
chusteczki antybakteryjne ( do pępka)
ziajkę do pupy + sutków
smoczek
koszulę do karmienia / koszulę do porodu
skarpetki
nawilżone chusteczki

Brakuje mi jeszcze :
ręcznika
kosmetyków dla mnie ( szczoteczka, płyn do higieny intymnej itp)
klapek
pieluch tetrowych
pampersów
mydła dla dzidzi
oliwki???? znalazłam na liście... potrzebna czy nie?

No i ubranka dla szkraba... tylko jakie? dużo musi ich być? czy np 2 body, jeden komplet na wyjście i to wszystko?
boję się,że się w tą moją podręczną walizeczkę nie zmieszczę :-D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry