reklama
myszka1987
Mama Mikołaja:)
myszka hiv też chcieli, ostatnią morfologię i mocz, i przygotuj sobie na spokojnie listę leków które brałaś i kiedy. Bo idzie z nimi oszaleć. Mnie sie 3 razy pytali (najpierw na IP, potem jak przenieśli na inne piętro, potem jak wypisywali kartę porodową) co brałam i kiedy, i nie dość że byłam w szoku ogólnym co się dzieje, to jeszcze za cholerę nie pamiętałam nazw a co dopiero tygodni...
Mi nikt nie zlecił na HIV, w sumie nigdy nie robiłam... Zmieniałam lekarza w ciąży ale żaden nic nie wspomniał a robiłam mnóstwo innych badań A te leki zapiszę od kiedy biorę, dzieki!!
myszka1987
Mama Mikołaja:)
a ubezpieczenie to potrzebna książeczka czy może być RMUA?
A są jeszcze książeczki?? Myślałam że już tego nie używają...
mucha_nie_siada
Fanka BB :)
są książeczki, ale już od ponad roku nieobowiązkowe, w sensie że już nawet nie wydają ;-) ale respektują.
Nie wiem jak to jest na etacie, ale ode mnie wymagają dokument zus zua + potwierdzenie wykonania przelewu na ubezpieczenie zdrowotne za ostatni miesiąc, więc może w przypadku zatrudnienia to rmua? pojęcia nie mam ;-)
myszka, a hiv niby jest tak że nikt nie ma prawa Cię zmusić do tego badania (to Twoja sprawa) i teoretycznie nikt nie powinien od Ciebie wymagać pokazania wyniku, ale myślę że moja gin, i lekarz w szpitalu nie mają złych intencji, chcąc te badania, tylko w razie czego się zabezpiecza.
Nie wiem jak to jest na etacie, ale ode mnie wymagają dokument zus zua + potwierdzenie wykonania przelewu na ubezpieczenie zdrowotne za ostatni miesiąc, więc może w przypadku zatrudnienia to rmua? pojęcia nie mam ;-)
myszka, a hiv niby jest tak że nikt nie ma prawa Cię zmusić do tego badania (to Twoja sprawa) i teoretycznie nikt nie powinien od Ciebie wymagać pokazania wyniku, ale myślę że moja gin, i lekarz w szpitalu nie mają złych intencji, chcąc te badania, tylko w razie czego się zabezpiecza.
magiee w takim razie musisz podjechac do pracy poprosic ksiegowa zeby przekreslila nazwisko i wpisala poprawne i koniecznie trzeba podbic pieczatka zakladu pracy i date, albo sama to zrob, ja tak zrobilam bo dowiadywalam sie w zus-ie, w szpitalu czy poradni napewno przejdzie
ja bede miala ksiazeczke bo rmua przysylaja mi z takim opoznieniem z emasakra, jak bylam w szpitalu w 17 tyg ciazy to okazalo sie z emam nieaktulane- a ja mowie nie mam nowszego bo jeszcze nie przyslali, musialam podpisac karteczke ze jak w ciagu iles tam dni nie dostarcze dokumentu ubezp to mnie obciaza kosztami ( poprosilam by faks z firmy przeslali), i od tamtej pory uzywam ksiazeczki- ktora jezdze co miesiac podbijac ale przynajmniej mam pewnosc ze nie bede miala takiej akcji....
reklama
mucha_nie_siada
Fanka BB :)
ale do porodu w sumie i tak muszą przyjąć- każdą ubezpieczoną i nie... no ale wiadomo po co już na wstępie mieć problemy ;-)