reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Torba do szpitala - co zabrać???

reklama
myszka hiv też chcieli, ostatnią morfologię i mocz, i przygotuj sobie na spokojnie listę leków które brałaś i kiedy. Bo idzie z nimi oszaleć. Mnie sie 3 razy pytali (najpierw na IP, potem jak przenieśli na inne piętro, potem jak wypisywali kartę porodową) co brałam i kiedy, i nie dość że byłam w szoku ogólnym co się dzieje, to jeszcze za cholerę nie pamiętałam nazw a co dopiero tygodni...

Mi nikt nie zlecił na HIV, w sumie nigdy nie robiłam... Zmieniałam lekarza w ciąży ale żaden nic nie wspomniał a robiłam mnóstwo innych badań:eek: A te leki zapiszę od kiedy biorę, dzieki!!

są książeczki, ale już od ponad roku nieobowiązkowe, w sensie że już nawet nie wydają ;-) ale respektują.
Nie wiem jak to jest na etacie, ale ode mnie wymagają dokument zus zua + potwierdzenie wykonania przelewu na ubezpieczenie zdrowotne za ostatni miesiąc, więc może w przypadku zatrudnienia to rmua? pojęcia nie mam ;-)

myszka, a hiv niby jest tak że nikt nie ma prawa Cię zmusić do tego badania (to Twoja sprawa) i teoretycznie nikt nie powinien od Ciebie wymagać pokazania wyniku, ale myślę że moja gin, i lekarz w szpitalu nie mają złych intencji, chcąc te badania, tylko w razie czego się zabezpiecza.

magiee w takim razie musisz podjechac do pracy poprosic ksiegowa zeby przekreslila nazwisko i wpisala poprawne i koniecznie trzeba podbic pieczatka zakladu pracy i date, albo sama to zrob, ja tak zrobilam bo dowiadywalam sie w zus-ie, w szpitalu czy poradni napewno przejdzie

ja bede miala ksiazeczke bo rmua przysylaja mi z takim opoznieniem z emasakra, jak bylam w szpitalu w 17 tyg ciazy to okazalo sie z emam nieaktulane- a ja mowie nie mam nowszego bo jeszcze nie przyslali, musialam podpisac karteczke ze jak w ciagu iles tam dni nie dostarcze dokumentu ubezp to mnie obciaza kosztami ( poprosilam by faks z firmy przeslali), i od tamtej pory uzywam ksiazeczki- ktora jezdze co miesiac podbijac ale przynajmniej mam pewnosc ze nie bede miala takiej akcji....

reklama
ale do porodu w sumie i tak muszą przyjąć- każdą ubezpieczoną i nie... no ale wiadomo po co już na wstępie mieć problemy ;-)

Do góry