dziewczyny,a jak jest z kąpielą po cesarce? trzeba jakoś uważać na opatrunek czy oni go jakoś zabezpieczają??
u mnie każą ranę koniecznie myć normalnie, ja wzięłam ze sobą płyn nivea dla dzieci i na pewno będę kąpała się w nim ;-)
a mnie głupia położna na wsi powiedziała,że dziecko trzeba oliwkować kilka razy dziennie!!!!!
ta jak oliwka wysusza skórę
, bardzo mądra jakaś
devi a jak kupkę zrobi to po umyciu/wytarciu nie posmarujesz? ja na pewno będę w pierwszym miesiącu a później zobaczymy czy nie wystarczy przetarcie chusteczka nawilżaną
ja nie smarowałam niczym, przecierałam tylko chusteczkami i do tej pory tak robię, one już są nawilżone więc po co chemię ładować.
Teraz mi się mały odparzył bo ma zatwardzenia miałam jakiś krem nivea na odparzenia 2 dzień mu nie znikało
więc się wkurzyłam poszłam po sudocrem raz na noc posmarowałam i po kłopocie. Także chusteczki i sudocrem na specjalne okazje mam
asiacur, nie serwowałam sobie, trudno mi ocenić. Ale te wszystkie kaszki, mleka itp. są okropne - dziwię się dzieciom ;-D
devi, to nie chodzi o to, że oni dosypują do tego mleka cukier ;-). Dziecko pamięta słodki smak z brzucha, bo ponoć wody płodowe takie są? i chyba to jest najlepiej rozwinięty smak u niemowlaków. No i mleko matki jest słodkie. Próbowałam
. Ale strasznie(wg mnie) śmierdzi i to mnie odpychało, sama nie mogłam z tym smrodem wytrzymac jak mi z cycków ciekło
.
o fuj, masakra zapomniałam o tym smrodzie
Ja już kupiłam tym razem Bebilon, chociaż używałam NAN i byłam zadowolona. Na początek kupiłam HA bo tak mi koleżanka pediatra poleciła, żeby takiemu maluszkowi co ma dzień zastosować lepsze, po miesiącu przeszłam na zwykłe jak się nic nie działo i teraz też tak zrobię .
Cycem nadal nie zamierzam karmić .
Ostatnio mówiła nam położna, że z mlek to teraz wybrała by Gerbera, nie jest drogie bo należy do tych tańszycha nic dzieciom po nim nie jest, nie mają zaparć tak jak po bebiko i nie ulewają podobno, ja chyba się skuszę i kupię Gerbera, położna chyba wie co mówi:-)
Ta pewnie miała układ... jestem byłym PM, 10 lat w branży farmaceutycznej i znam te teksty
to też co kobita to opinia -
ja rozmawiałam z 2 położnymi laktacyjnymi i usłyszałam 2 skrajne opinie nt korektorów sutka (bo mam płaskie brodawki) jedna powiedziała żeby kupić i stosować od 7 mies a druga że kategorycznie nie bo stymulacja brodawek (a taki korektor w pewnym sensie je stymuluje) może wywoływać skurcze przedwczesne poza tym jak brodawki reagują na temp to po porodzie może być wszystko ok a używanie laktatora (podczas nawału) na pewno rozwiąże ten problem już do końca
ja miałam wklęsłą jedną, używałam laktatora elektrycznego i co wklęsła zrobiła mi się druga :-( i teraz mam dwie dziury
a ubezpieczenie to potrzebna książeczka czy może być RMUA?
ja mam tylko Rumuę,
Dla mnie najgorszą myślą przed porodem było to, że miałabym leżeć po na mega zatłoczonej sali, dlatego będę miała jedynkę:-) I nawet łazienka będzie:-)
też zamierzam brać jedynkę, poprzednio miałam niby spokój bo tylko mąż przychodził do Pani obok (zresztą tak jak do mnie.... co ja mówię do mnie konkubent bo nie mam na szczęście męża ;-)) to i tak chcę jedynkę. Jakaś nabucona laska była słowem się nie odezwała, więc nie będę teraz znosić fochów jakiś gwiazd.
TORBA NADAL NIE SPAKOWANA