reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Torba do szpitala - co zabrać???

Mucha, badzo śmieszne, hehehe...

Z matematyką, fizyką i innymi ścisłymi to ja miałam do czynienia wieki temu. Ja humanista.

reklama
asiacur-nie wiem ile ml to 100g ale jesli chodzi o parfaine to sprzedaja w takich butelkach jak woda utleniona. Nie wiem jak wyjdzie na przeliczeniu ale chyba ten parafiny to sie kilka kropel daje do wody

Spróbuję jak to wygląda, ale znając życie, to i tak kupię oilatum :-D na pierwsze miesiące. Jedna butla starczy mi na co najmniej 2.

Szuszu, chyba rzadsze niż olej.

asiacur- mysle, ze jesli chcesz juz stosowac specyfik tego typu to przy okazji w aptece mozesz wydac 3 zł na czysta parfine i sprawdzic czy ci odpwiada na równi z Oilatum...moze sie uda przyoszczedzic :)

asiacur, nie zapomnij w proporcjach 3(parafina):1 dodać palmitynianu izopropylu, i oilatum gotowe :-D

edit. parafina stosowana do kosmetyków ma ponoć gęstość 0,82g/cm3, w związku z czym zdaje się że 100g = 82 ml :-D

Ostatnia edycja:
jaka jestem skołowana- nie wiem co kupować, nie mam chęci robić tej wyprawki. Gdzie ten mój syndrom wicia gniazda? Niby na wypisie ze szpitala mam "ryzyko wcześniejszego porodu" a jakoś nie czuję tego...

reklama
Akutan, zaufaj instynktowi :tak: Mnie też się nie chce pakować i kupować. Dobrze, że można zrobić to przez neta, bo po sklepach latać bym nie mogła.

Do góry