reklama
LANA, biorąc pod uwagę fakt, że w składzie większości kosmetyków jest woda, to mogę przypuszczać, że w pewnym stopniu to kosmetyk :-)A OD KIEDY WODA JEST KOSMETYKIEM?????
Napisałam wyżej, że każdy robi i stosuje to, co uważa. Ja nie neguję cudowności nivea czy innych oliwek, ale ich nie zamierzam stosować u noworodka. Przekonuje mnie parafina. Mąka ziemniaczana też byłaby ok, ale wolę oilatum, bądź podobny na bazie parafiny.
To nie lepiej kupić w aptece parafine za 5zł niz to całe Olilatum za kilka razy tyle-jak Oilatum to parfina??
Ja kupiłam płyn 3w1 Jonhsonna, fajny bo duża butla z pompka i wyraznie zaznaczony ze dla noworodków. O tym zkaupie zdecydował fakt ze w tym myja dzieci w moim szpitalu
Ja kupiłam płyn 3w1 Jonhsonna, fajny bo duża butla z pompka i wyraznie zaznaczony ze dla noworodków. O tym zkaupie zdecydował fakt ze w tym myja dzieci w moim szpitalu
Ha, o tym nie pomyślałam. Dzięx.To nie lepiej kupić w aptece parafine za 5zł niz to całe Olilatum za kilka razy tyle-jak Oilatum to parfina??
Edit, właśnie doczytałam. Czysta parafina jest niewskazana dla dzieci. I klops.
asiacur- no nie wiem jak to jest, ale nam to sama położna powiedziała zeby nie dac sie tym Oilatum tylko kupic parafien jakby ktos juz bardzo chcial myc czyms "tłustszym" niz zwykle płyny czy woda
EDIT: faktycznie doczytałam ze parafina nie jeste wskazna do 3 roku życia...ale tylko jeśli sie ja spożywa o kapieli nic nie pisze poza tym to byłoby bez sesnsu bo w kosmetykach wystepuje
EDIT: faktycznie doczytałam ze parafina nie jeste wskazna do 3 roku życia...ale tylko jeśli sie ja spożywa o kapieli nic nie pisze poza tym to byłoby bez sesnsu bo w kosmetykach wystepuje
Ostatnia edycja:
No właśnie przeglądam Dbam o Zdrowie - portal o zdrowiu i apteka online - www.doz.pl i tam parafina ciekła nieprzetworzona przeznaczona jest jako środek ... przeczyszczający.
Ja wiem, że Oilatum, itp. są drogie i można mieć w tej cenie conajmniej 5 innych i z chęcią przerzuciłabym się na coś tańszego, ale o podobnym działaniu.
Myślisz, że można dodawać do kąpieli taką? Ale o dawkowaniu kąpielowym nic nie pisze, a na własną rękę bym się bała eksperymentować.
Ja wiem, że Oilatum, itp. są drogie i można mieć w tej cenie conajmniej 5 innych i z chęcią przerzuciłabym się na coś tańszego, ale o podobnym działaniu.
Myślisz, że można dodawać do kąpieli taką? Ale o dawkowaniu kąpielowym nic nie pisze, a na własną rękę bym się bała eksperymentować.
Ostatnia edycja:
no i wlasnie- jako srodek przeczyszczajacy dla dzieci wskazna nie jest ale nie sadze zeby to sie tez tyczylo kilku kropel w wanience z woda Poza tym tak jak pisalm w np. Oilatum tez wystepuje czysta parafina wiec nie moze byc niebezpieczna
reklama
mucha_nie_siada
Fanka BB :)
asiacur, musisz znać gęstość, podstawić do wzoru i Ci wyjdzie !