reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Torba do szpitala - co zabrać???

wiecie ze wracają pomału do moczenia ran? chodzi o to żeby rana była w środowisku wilgotnym i łatwiej i szybciej się goi, niestety w wielu szpitalach nadal stosuje sie suche leczenie, i brak moczenia ( przegotowana woda wyciąga z rany wszelkie stany zapalne czy ropnie itp. ) a po kilku dniach napewno (jeśli będę miała cesarkę) będę okładać siemieniem lnianym to dopiero plaster na rany:-)

reklama
z tego co wiem, to emulsja do kapieli Oilan jest od 6 -tego m-ca zycia?? czy mozesz mnie wyprowadzic z błedu, bo oilatum dość drogie.:-)

trzeba zwrócić uwagę które ja mam te kosmetyki:
Oceanic Oillan Baby, szampon i płyn, 2 w 1, aksamitny, 150 ml - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie i tego pewnie będę głównie używać
Oceanic Oillan, mydło natłuszczające, 100 g - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie
Oceanic Oillan Baby, krem, delikatny, przeciw odparzeniom, 75 ml - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie - to będę brała do szpitala i na wyjścia z domu (bo sudocrem mam duuży i nie będę tego taszczyć a i z pakowaniem torby na spacerek czy zakupy nie bedzie problemu bo bedzie zawsze spakowany)
Oceanic Oillan Baby, krem, delikatny do pielęgnacji twarzy i ciała, 75 ml - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie w razie gdyby się jakieś przesuszone miejsca zdarzyły i trzeba było dokremować
Ziajka, emulsja dla dzieci, SPF 30, 125 ml - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie a to mam jak przyjdą upały - uważam że nie ma co pzresadzać z filtrem 50 bo przecież i tak nie będzie się dzidzi wystawiać na ostre słońce a niech witamina d ma szanse się wchłonąć naturalnie zamiast faszerowania malucha witaminkami dodatkowo

generalnie ziajka ma dużo produktów od 1 dni życia i spróbuję się później na nie przerzucić
- koleżanka chemiczka-kosmetyczka twierdzi że nasze polskie mają mniejszą ilość chemii a dużo składników odżywczych i np kremy do twarzy są najlepsze z bielendy (zaczęłam używać i musze potwierdzić super działanie)

Ostatnia edycja:
flower, aaale kosmetyków :O
Na początku wystarczy kąpać w jednym płynie, lub wodzie i używać mydła. W każdym razie - 1 kosmetyk. Oliwkowanie czy coś wg uznania (mi odradzano, bo Li miała skórę ok). Kremów nie powinno się stosować ponoć bo zatykają pory (mi to tłumaczono, że potem jest większa tendencja do trądziku młodzieńczego), tak samo kazali zasłaniać pieluchą tetrową twarz, i chronić przed słońcem maksymalnie - nie używać żadnych filtrów tak długo jak tylko się da. Dopiero teraz jak ma roczek i jeździ w spacerówce odkryta to jej ciałko narażone na promyki smaruję.
Witaminę D i tak będziesz musiała podawać i tak. Bo te kilka promyków nie wystarczą na bioderka itp.

wiesz muszka to tak awaryjnie myślę że tylko tego płynu do kąpieli będę używać i na odparzenia a reszta to gdyby coś ... wszytsko wyjdzie w praniu-mam nadzieję że reszta będzie nieużywana ale wolę nie zostać bez niczego bo nie bedę latać specjalnie po jakiś kosmetyk do sklepu (nie taka prosta sprawa u mnie bo nawet do najbliższego wiejskiego sklepu muszę jechać autem)

maggie :O:O
U mnie oglądała skórę Li po porodzie na tych obchodach, uznała że jest jak najbardziej ok i powiedziała, że nie mam oliwkować. Oliwkowałam tylko główkę - i nie wiem czy to był powód- ale absolutnie ani razu ani trochę nie miała ciemieniuchy. Miałam co prawda płyn 2w1 z oliwką, i to było wystarczające. Później chwilę przecierałam oliwką skórę, bo musiałam ją zużyć, aż natt nie napisała że mogę dodawać do wanienki kilka kropel, no i tak robię, nie oliwkuję, nie kremuję, i za każdym razem lekarze podziwiają jaką ma ładną skórę.

reklama
devi a jak kupkę zrobi to po umyciu/wytarciu nie posmarujesz?
flower- osobiscie nie koniecznie, a juz napewno nie czyms co ma tlenek cynku. No ale to wybor kazdej z nas :)

aa okolice Ojcowa piekne..spedzilismy w jednej z Agroturystyk tegoroczne świeta Wielkanocne..super było:)

Ostatnia edycja:
Do góry