to dobrze, niech spi przez miesiac zartuje oczywiscie, bo moja znajoma to ma takie dziecko co sie cały czas drze w domu, na spacerze, a do tego jak wyje to robi to z takim piskiem jeszcze, idzie ocipiećTo jest lek narkotyczny, po nim dzieci często rodzą się ospałe. Nie polecam w trakcie porodu..
reklama
podpisuję sie pod wypowiedzią Oli.B-ja tak samo robiłam z Wiki i teraz też tak zamierzam robić z młodym .Sudokrem tylko na odparzenia tak samo jak linomag itp.
Profilaktycznie to chyba tylko jakaś zaspka ewentualnie nic po za tym .Tak samo myślę o tych wszystkich płynach i balsamach typu Oilatum to jest dla dzieci z problemami skórnymi i nie powinno sie moim zdaniem stosować dla bobasa który nie ma stwierdzonych takich przypadłości.Zwykła oliwka lub balsamik wystarczy.Jeśli skóra dzieciaczka od początku przyzwyczai sie do takich specyfików typu Oilatum itp. to później może mieć problem jak zapoda się zwykły balsamik lub płynik .
Ja stosowałam przy Filipie Oilatum pół nakrętki na wanienkę do ok. pół roku. Żadnych problemów skórnych później nie miał. I teraz też zamierzam stosować.
mucha_nie_siada
Fanka BB :)
asiacur-to właśnie zależy od dzieckaja właśnie wychodzę z założenia ,że do czasu gdy się nie okaże ,że bobo jest alergikiem itp. to niepotrzeba stosować takich preparatów,wystarczą zwykłe -ale oczywiście to moje zdanie
a ja się z tym zgadzam
Karolinkaz
Ten dzień już niedługo!:)
Z tego względu iż niedługo będę kosmetyczką- też się z tym zgadzam!a ja się z tym zgadzam
mucha_nie_siada
asiacur, nie, myślę że powinno się stosować takie sklepowe kosmetyki, typu nivea czy coś i jak coś się ze skórą dzieje, to dopiero te Oilatum i inne..
Oli.B
a nie rozważasz w ogóle tego Gdańska do porodu? Wygodniej by Ci było...
nie ma mowy, nikogo tam nie znam, będę zaciskać nogi i gnać do Wawy ;-)
szuszu tu nie mam kuchni i urządzonego mieszkania i wpienia mnie ten plac budowy, a wiesz jak to jest jak się ma syndrom wicia gniazda. A tu się nie da nic uwić. A poza tym ja sama z moim glutem nie dam rady ponad dwa tygodnie. A tak K chociaż popołudniu się nim zajmie
TYLKO ŻE OILATIUM TO OLEJEK PARAFINOWY :-) STOSOWANY DO KĄPIELI U DZIECI OD X LAT NIE JAKO ŚRODEK LECZNICZY
OILATIUM MOŻNA KUPIĆ TEŻ W DROGERIACH NIE TYLKO APTEKACH, A KOSMETYKI DLA DZIECI NP IVOSTIN TEŻ W APTECE MOŻNA KUPIĆ. TAKŻE APTEKI TO NIE TYLKO ŚRODKI LECZNICZE. ZGADZAM SIĘ Z ASIACUR
Ostatnia edycja:
Na takiej zasadzie właśnie używałam Oilatum, żeby po tym nie stosować zadnych balsamów, oliwek itp. Tak poradziła mi położna. Bo oilatum zostawia na skórze taki ochronny film i po tym nic nie trzeba ze skórą robić. No ale każdy robi jak uważa. U mnie oilatum się sprawdził i na pewno nie jako lek, a kosmetyk pielęgnacyjny.
reklama
Nikos
Mama Kuby i Leny
Również używałam Oilatum soft do każdej kąpieli. Nie pamiętam tylko od jakiego czasu, ale wygodniejsze jest niż oliwkowanie dzieciaka.