reklama
Ironia, akt małżeństwa??? A to potrzebne?
w szpitalu chyba nie, ale ja też mojemu naszykowałam w domu, żeby jak dostanie ze szpitala zaświadczenie o urodzeniu Szymka, pojechał do USC po akty urodzenia, a do tego przyda się akt małżeństwa właśnie
asinka85
Mama Tymona i Niny :-*
Ja nic takiego nie mam na liście ze szpitala, a nawet jak gdyby, to my ślubu nie mamy (jeszcze), więc ja z tym problemu nie mam. Ale powiedzcie mi, czy jeżeli my nie jesteśmy małżeństwem, to Sz.może załatwiać sprawy związane z urodzeniem Tymka??
Marta6nz
Fanka BB :)
Asinka jesli synus ma nazwisko taty to mi się zdaje,ze może...ale nie jestem pewna..bo coś mi świta,ze moja kolezanka wlasnie z facetem swoim musiala jechac ale masz na to ileś tam dni więc spoko
reklama
traschka
Mama Marysi
Asinka jeśli nie jesteście małżeństwem to Sz niewiele załatwi. Tzn załatwi bo możesz upowaznić kogokolwiek ale dziecko jego nazwiska nie dostanie i ogólnie jest sporo problemów. Najlepiej jest przed porodem podejść do USC i wypełnić taki papier, w którym poswiadczasz że Sz będzie ojcem dziecka itp. W USC ci wszystko powiedzą jak tam zadzwonisz.
ogólnie akt małżeństwa jest potrzebny jeśli pobieraliście się w innym USC niż rejestrujecie dziecko. Jeśli to ten sam to nie trzeba, przynajmniej u nas.
ogólnie akt małżeństwa jest potrzebny jeśli pobieraliście się w innym USC niż rejestrujecie dziecko. Jeśli to ten sam to nie trzeba, przynajmniej u nas.