reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Toksoplazmoza

No,no ja też jak na plecach to rece do góry. No ładnie...skąd to podobieństwo???Tak ale lewy bok i tak teraz najlepszy. Potem ponoc wygodnie jest z poduszką miedzy nogami,i na boczek i lulu. Ale ja jeszcze ten opcji nie próbowałam...Na tą chwile jest dobrze i nie mam problemów ze spaniem...wstaje co 3 godz do Wc,ale nie wybudza mnie to zpecjalnie,szczerze mówiąc.
A ten prawy bok to nie wiem jak u ciebie,ale u mnie on jakby taki bardziej okrągły;-),a może właśnie kanciasty,no nie wiem ale nie nadaje sie do spania:)...
Gdzieś słyszałam ,że dziewczynki wolą lewą strone, wiec zobaczymy mozę córeczki bedziemy miały....hihi..ja tam bym chciała:)

reklama
Tez dorzuce swoje 3 grosze :-)

Razem z mezem bardzo chcemy miec coreczke. To nasze pierwsze dziecko, jestesmy w 14 tyg. Dopiero jutro mam pierwsze USG wiec bede wiedziec nareszcie =]

ja jeszcze wciąż mogę na brzuchu, choć samo ułożenie się zajmuje więcej czasu; natomiast nie mogę już na plecach! od razu boli mnie krzyż i to mocno, więc taka poza odpada:/ a gdy leżę na boku zawsze podkładam sobie którąś rękę pod głowę, co z kolei sprawia, że szybko mi drętwieje (ta ręka); więc właściwie nie jest mi już zbyt wygodnie:)

kilka nocy temu śniło mi się, że mój dziadek z synami (moimi wujkami) szedł na jakieś polowanie na zające (okropność) i zbierał podpisy dokoła czy ludzie się zgadzają. I ja wtedy miałam małe publiczne wystąpienie i palnęłam wykład co o tym myślę, że jestem przeciwna polowaniom, że nie przyłożę do tego ręki itp. Wszyscy stali w osłupieniu, a ja mówiłam. A wszystko przez to, że niedawno oglądnęłam odcinek "Chirurgów", w którym jeden z doktorków musiał zabić indyka na święto dziękczynienia:/

moje sny w ciąży są takie ... bojowe, tzn. wciąż o coś walczę (w sensie mentalno-duchowym), staję na przekór innym itp. Ile mnie to energii kosztuje! ;-)

Ja dzis zaliczylam koszmarek :crazy: śniło mi sie, że mój Mateo spadł z mostu do rzeki i się nie ruszał tylko tak pływał z rozłozonymi rękami - i się w tym momencie obudziłam... koszmar nie mogę sie otrząsnac bo to było tak realistyczne :no::no::no:

Ja wizyta u gin na 17.03 a na USG chce sie zapisać w pierwszys tydzień kwietnia. Bo połówkowe to się robi w 22 czy 20tyg?

Hih :-)
A ja przez 3 dni jadłam tylko ziemniaki pure z koperkiem :-D
Dzisiaj na szczęście wróciłam do normy.

A co do napojów energetycznych- widziałam ostatnio na ulicy kobietę z brzuszkiem mniej więcej 30-sto tygodniowym pijącą łapczywie Red Bull'a jakby był to jedyny płyn wypity od tygodnia :confused: tak ją suszyło.
Ja bym się jednak nie odważyła popijać takich drinków.
Mam i tak potworne parcie na kawe :)

Niech żyją zachcianki i ogórki kiszone roboty mojej Mamy!!

reklama
ja tez nie mogę na plecach - od razu boli
śpię na lewym boku - zalecaja tak zresztą w ciąży ze względu na krażenie, z synkiem też tak sypiałam ale miło by było żeby teraz to na córeczkę :)

Do góry