reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Toksoplazmoza

reklama
tez słyszałam o feminatalu - ze polecany

ja do 14 tyg. brałam tylko kwas foliowy, teraz biore Centrum Materne, ale chyba po miesiacu zmienie na ten feminatal - tylko nie wiem czy mozna tak zmieniac i żonglować ymi witaminami...:baffled:

tez słyszałam o feminatalu - ze polecany

ja do 14 tyg. brałam tylko kwas foliowy, teraz biore Centrum Materne, ale chyba po miesiacu zmienie na ten feminatal - tylko nie wiem czy mozna tak zmieniac i żonglować ymi witaminami...:baffled:
ja felinatal zdążyłam tylko pół opakowania wziąść,bo miałam przejsc na witaminki,zobacze co powie dzis lekarka,ale jak cos to chętnie komuś to pół odstąpie jak potrzebuje,bo mi chyba juz nie bedzie potrzebne

hmmm piwonia ale czemu już go nie zazywasz???mi G powiedział że witaminy i minerały które sa w jedzeniu to bardzo mało ich przysfajamy i przedewszystkim sa trudne do przysfojenia wiec lepiej brać witaminy.
a tak na marginesie to większość witamin i minerałów jedzenie traci w czasie obróbki termicznej.

aneta24183, jesli jesz dużo surowych owoców i warzyw to się da, tylko trzeba pamiętać, że witaminy są lepiej przyswajane w obecności tłuszczu.Przy sztucznych organizm się rozleniwia i tych naturalnych wchłania coraz mniej.Ja poczekam na wyniki badań i jeśli będą dobre, to wolę rzeżuchę, kiełki itd.

hmmm piwonia ale czemu już go nie zazywasz???mi G powiedział że witaminy i minerały które sa w jedzeniu to bardzo mało ich przysfajamy i przedewszystkim sa trudne do przysfojenia wiec lepiej brać witaminy.
a tak na marginesie to większość witamin i minerałów jedzenie traci w czasie obróbki termicznej.
miałam je brac tylko do końca 12 tygodnia i na opakowaniu też tak pisze ja miałam Feminatal 800

Piwonia ale mi się wydaje że to nie ma aż takiego znaczenia bo ja porównywałam feminatal 800 i 400 i one tylko odrobinę ilościami składników się różniły - ja bym, wzięła opakowanie do końca skoro je już masz...ja miałąm zwykły feminatal dziś kupiłam z kwasami DHA - ciągle wszędzie trąbią jakie one ważne a ja wiem że za mało ich spożywam w posiłkach, ryby co najwyżej raz w tygodniu...mam nadzieje mieć madrutkie dziecko :)
drogie - ale mam nadzieje że warto
jak by ktoś był zainteresowany szczegółami dlaczego taki skład Feminatal Metafolin 400 + DHA 60 tabletek - [MERCK SP. Z O.O.] -

reklama
Do góry