reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Toksoplazmoza

reklama
A ja sobie wlaczylam na youtube filmik z porodu i wszystko szlo swietnie, a w pewnym momencie babke nacieli! I wszystko bylo sfimlowane! Okropny widok! Teraz to juz sie niezle nakrecilam :-(
Sama jestem sobie winna...:zawstydzona/y:

a takie cos?niby homeopatyczne, ale strach troche samemu tak kilka rzeczy na raz - spróbuje zapytac o to położną jak zdąże...ale głupio tez tak wymyslać...chociaz ja bym wzieła wszystko co mozliwe- zeby nei bolało, zeby przyspieszyc, zeby szybko poszło, zeby elastycznie było i zeby szybko się zagoiło:-D
Wzmacnianie miesni
jeden z najskuteczniejszych lekow homeopatycznych uzywanych dla wzmocnienia scianek i miesni lona to Caulophyllum (potencja odpowiednio: 3,6,12,30 i 200 zaleznie od stopnia zaawansowania porodu.

Nieregularne skurcze
ten sam lek (caulophyllum) pozwala nie tylko uregulowac skurcze ale rowniez i sprawic, ze przybiora one na sile.
Lekarze homeopatii czesto zartuja mowiac: gdy sie wydaje ze porod sie zaczal nalezy najpierw wezwac taksowke a dopiero pozniej zazyc caulophyllum
Znany brytyjski homeopata Duglas Borland zaleca przyjmowanie caulophyllum o potencji 12 lub 30 codziennie przez ostatnie 3 tyg ciazy

Rozluzniajace
Samopoczucie kobiety podczas akcji porodowej ma kluczowe znaczenie dla samego jej przebiegu i pozwala uniknac wielu komplikacji.
Tu zalecana jestBelladonna- powszechnie znany lek uspokajajacy, odprezajacy.

Cimicfuga- bedzie lekiem skutecznym u kobiet ktore zaczynaja tracic wiare w siebie, ulegaja pesymizmowi, histerii, czesto wzdychaja, odczuwaja spazmatyczny bol zmierzajacy w roznych kierunkach. Charakterystyczne bedzie dla nich stwierdzenie: `juz nie moge` lub `nie dam rady`
Naciecie krocza lub cesarskie ciecieTu homeopaci zalecaja lek pod nazwaStaphysagria, ktory jest rowniez podawany w innych przypadkach pooperacyjnych. Kobiety ktorym podano ten lek znacznie rzadziej prosza o leki przeciwbolowe.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny mam pytanie do tych ktore doswiadczyly masazu szyjki przez swego gina...otoz czy po takim masazu cos was "ruszylo"?

Mam do Was pytanko. Od 3 tygodni mam skurcze przepowiadające, które trzymają około 15-30 min - do tego już się przyzwyczaiłam.
Ale od 3 dni mam jeden wielki skurcz i to z pleców. Dzisiaj rano na 1h odpuściło i znowu mam cały czas sztywny brzuch i plecy. Czy miałyście coś takiego?
Niby ból nie jest duży, ale ciężko mi się porusza i siedzi, a nospa niestety nie pomaga.

reklama
Mam do Was pytanko. Od 3 tygodni mam skurcze przepowiadające, które trzymają około 15-30 min - do tego już się przyzwyczaiłam.
Ale od 3 dni mam jeden wielki skurcz i to z pleców. Dzisiaj rano na 1h odpuściło i znowu mam cały czas sztywny brzuch i plecy. Czy miałyście coś takiego?
Niby ból nie jest duży, ale ciężko mi się porusza i siedzi, a nospa niestety nie pomaga.
ja tak mam co niedziele,chodze w jednym wielkim skurczu i nadal 2w1

Do góry