reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Toksoplazmoza

No wlasnie pamietam Mju bo juz kiedys o tym pisalaś,ze im wczesniej tym lepiej,ale nam w tej szkole powiedzieli,ze lepiej poczekac...Mi tez sie wydawalo,ze tym nie mozna sobie zaszkodzoc,ale...mam wrazenie ,ze na Inflanckiej wolą nacinać i dlatego nie są dobrze zorientowani w prewencji pekającym kroczom:):):):):):)

też mi się tak wydaje:tak: zamierzam od razu uprzedzić położne, że chcę bez nacinania, jeśli się da (wcześniej było mi to obojętne, teraz sobie myślę, że przecież jeśli tętno dzieciątka jest ok, to spróbować można);
moja lekarka prowadząca poradziła mi (i to już dawno) wcierać maść nagietkową zaraz po prysznicu/kąpieli, w celu uelastycznienia i natłuszczenia tych okolic (nie robię tego systematycznie, ale staram się pamiętać); być może dzięki temu uda się uratować to nieszczęsne krocze;-)

reklama
też mi się tak wydaje:tak: zamierzam od razu uprzedzić położne, że chcę bez nacinania, jeśli się da (wcześniej było mi to obojętne, teraz sobie myślę, że przecież jeśli tętno dzieciątka jest ok, to spróbować można);
moja lekarka prowadząca poradziła mi (i to już dawno) wcierać maść nagietkową zaraz po prysznicu/kąpieli, w celu uelastycznienia i natłuszczenia tych okolic (nie robię tego systematycznie, ale staram się pamiętać); być może dzięki temu uda się uratować to nieszczęsne krocze;-)[/QUOTE
Oooooooooooo to ja skorzystam;-)

Karincia, piękne imię wybraliście. Mi się strasznie podoba ale mojemu mężowi nie bardzo. Jedyne imię dla chłopca jakie podoba nam się obojgu to Marcel. A dziewczynka miała być Hania. Może nastepnym razem się uda:-)

a ja sie boje cokolwiek wcierac bo mi sie te okolice tak wrazliwe zrobily ze od wszystkiego mnie swedzi (pomimo ze zadnego stanu zapalnego nie mam), płynu do higieny intymnej tez tylko jednego z korą debu moge uzywac
pamietam ze w poprzedniej ciazy moze ze 2 razy masowalam olejkiem i mnie tak swedzialo ze nie dalo rady wiecej....
no a z drugiej strony słyszałam od lekarki swojej ze wg niej pierworódke czesto lepiej naciąć bo jak sie za mocno rozciagnie to potem moga byc problemy z satysfakcją w seksie...(z tym ze wiem ze jak kiepsko natna/zszyja to problemy tez beda)

Karincia, piękne imię wybraliście. Mi się strasznie podoba ale mojemu mężowi nie bardzo. Jedyne imię dla chłopca jakie podoba nam się obojgu to Marcel. A dziewczynka miała być Hania. Może nastepnym razem się uda:-)
Cieszę się że Ci się Monisiu podoba :-)
My tez chcieliśmy takie imię dla dziecka wybrac żeby podobało się nam obojgu :tak:
żeby jedno drugiego nie musiało przekonywać czy namawiać :-)

Najlepiej chyba jest jak podoba się obojgu imię dla dziecka... bez namawiania i upierania się przy swoim...
My z pierwszym imieniem nie mieliśmy problemu, tatuś wybrał mi się spodobało i zostało, ale z drugim to już mamy pod górkę :(.

U mnie też na 11 :tak: Choć ja "pertraktuję" z Antkiem czy by troszkę wcześniej nie zechciał wyjść a najpierw to sie odpowiednio ułożyć. Fajnie by było urodzić np. 7 - fajna data urodzenie 07.08.09

U mnie nastepna wizyta 13.07 a 14 mam USG

reklama
moja lekarka prowadząca poradziła mi (i to już dawno) wcierać maść nagietkową zaraz po prysznicu/kąpieli, w celu uelastycznienia i natłuszczenia tych okolic (nie robię tego systematycznie, ale staram się pamiętać); być może dzięki temu uda się uratować to nieszczęsne krocze;-)

Właśnie w szkole rodzenia też polecali nam maść nagietkową i juz nawet ją zakupiłam teraz jeszcze muszę się zmotywować do masażu:tak:

Do góry