reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Toksoplazmoza

dzięki dziewczynki za odpowiedzi :-)ale chyba był to fałszywy alarm :zawstydzona/y: ale i tak sie wystraszyłam. od wczoraj jest suchutko :-) mam jakas infekcje i moze dlatego mi cos polecialo :zawstydzona/y: za tydzien mam wizyte u gina wiec jak nic sie nie bedzie dzialo to u niego wszystkiego sie dowiem a jak wydarzy sie cos niepokojacego (tfu tfu) to pojade do szpitala :eek:
a jaki kolor maja normalne zdrowe wody? :baffled:

reklama
W poprzedniej ciąży miałam bardzo mało wód płodowych i było podejrzenie wyciekania. Do tego czasami miałam bardzo wodnistą wydzielinę i za każdym razem jechałam do szpitala, żeby sprawdzili czy to nie wyciekające wody - i zawsze to był fałszywy alarm.

Teraz znowu lekarz powiedział mi, że wydaje mu się, że mam trochę mało wód płodowych i żebym obserwowała, czy nie wyciekają. Jakbym podejrzewała wyciek to mam natychmiast jechać do szpitala.

Wyciekanie wód na tym etapie ciąży jest na tyle poważne, że warto dmuchać na zimne i sprawdzić to u lekarza.

Zgadzam się z Tobą Kasia. Przypadkowo coś przeoczymy czy zbagatelizujemy i wtedy będziemy miały do siebie pretensje!!

ja też za każdym razem fotel + USG :tak:
jutro idę pierwszy raz na badanie do gina ktory ma odbierac porod niby... zobaczymy co z tego wyniknie. Trochę się stresuję :baffled: może też oberzję w końcu szpital, odezwę się po wizycie :)

DELI 80 widzę że mamy termin porodu taki sam na 11 sierpnia!!!;-))
jestem to nowa i jutro wkleję suwaczek bo dziś już padam i idę spać!
ja mam termin wizyty na 17 czerwca tj. środę...i czekam z niecirpliwością bo właśnie stwierdzono u mnie skracajacą się szyjkę,póki co leżę ale mam nadzieję że to już się nie pogłębia...i dodam że moja lekarka też bada mnie za każdym razem;-))i cieszy mnie to bardzo!!!pozdrawiam!!!

Mam pytanie do dziewczyn, które chca ochronić krocze, czy rozpoczełyście już masaż i jak wam idzie? bo ja jakoś nie mogę się do tego zabrać :crazy:

ja żadnego masażu nie robię i robić nie bedę .Od czasu do czasu tylko nasmaruję się oliwką.A przy porodzie mam położną ,która będzie mnie masować:-)

reklama
Korcze dziewczyny szalejecie,wy juz o drugich imionach mowicie,a je jeszcze pierwszego nie wybralam!!!!!!!!!!!!!:szok:
Ale nie mam pomyslu...hi,hi....staram sie naprawde,ale cos mi nie wychodzi...hi,hi.....:-D tyle jest ladnych,a mi sie zdaje ze nie beda pasowac...moze jak dzidzie zobacze to mnie olsni,co myslicie....?

Do góry