reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Toksoplazmoza

Wczoraj w szkole rodzenia mówili że odchodzi się od nacinania krocza :-)
Że robi się to tylko w wyjątkowych sytuacjach, jak dziecko jest raczej większe a rozwarcie małe, a tak to się "nie okalecza" pacjentki :tak:

Ale co mnie bardziej zainteresowało że odchodzi się równiez od kąpieli noworodków w szpitalach :szok:
Oczyszczają dziecko po porodzie i przez pierwsze 2-3 doby nie kąpią żeby nie zmywac z dziecka flory bakteryjnej :eek:
Jeśli z jakiś przyczyn trzeba zostac dłużej w szpitalu to wtedy dziecko jest oczywiście juz kąpane :tak: "Za granicą" już dawno ponoc tak jest :confused2:
Słyszałyście o tym??
Tak jak ja rodziłam dominika 9 lat temu to dopiero na wujście go wykompali czyli po 2 dobach.A koleąznka z niemiec mówiła mi ,że u nich nie praktykuje się tak jak u nas kompania niemowlaka codziennie tylko 2 razy w tygodniu.

reklama
no z tego co wiem nie jest dobrze myć noworodka codziennie,
najgorsze że mój się urodził z mazią i wszystko z niego zmyli źle wytarli i w domu ja patrzę a on miał wyżartą jedna paszkę co gdyby tej mazi nie starli nie miało by miejsca...

A ja na wizyte idę jutro.I oczywiście fotel jak zawsze a USG jak poprosze to mi zrobi:)
Chociaż 2 tyg temu miałam robione.A to kasa leci!!!Sama wizyta 60zł a USG 30.
Co najgorsze że jutro musze autobusem jechać !!oby nie padało!!!

u mnie następna wizyta 1.07, potem 15.07, w międzyczasie USG i konsultacja z anestezjologiem 7.07...

Mju: U mnie też na 11 :tak: Choć ja "pertraktuję" z Antkiem czy by troszkę wcześniej nie zechciał wyjść a najpierw to sie odpowiednio ułożyć. Fajnie by było urodzić np. 7 - fajna data urodzenie 07.08.09
ja się cieszyłam, jak mi pierwszy raz lekarz wyliczył termin i to była taka ładna data 7/8/9... a tu proszę, będzie dużo wcześniej...

U nas ze względu na zielone wody kąpali od razu po porodzie, a później codziennie rano szybkie mycie pod kranem.

W szkole rodzenia zalecali na początku kąpiel co drugi dzień i tak też robiliśmy.

w związku z naszymi licznymi wymaganiami porodowymi postanowiłam założyć ten wątek choć tyle możemy:-):rofl2:
piszcie o swoich życzeniach ciekawe czy któreś maleństwo się dostosuje:-D:-D

Ostatnia edycja:
fajny temat ;-)
ja mam miec planowe cc i nie bardzo to zalezy do Monisi chyba ze....

to ja bardzo prosze coreczke aby.... coreczka pozstala ;-) i zeby posiedziala w brzuszku do konca lipca 2009 roku ;-)

reklama
A wiec tak ja mam sporo zyczen. Po pierwsze zeby dzidzius zdrowy byl:tak:Po drugie zeby porod zaczal sie sam najlepiej przed 10tym sierpnia zebym mogla dostac zasilek macierzynski z PUP:-DPo trzecie zycze sobie porodu lekkiego i przyjemnego i po czwarte bez nacinania:tak:A po piate zeby mnie szybko do domu wypuscili najlepiej na drugi dzien heheheh:-D
Acha a na koncu
PS. zeby wszyscy lekarze oslepli i sie okazalo ze synek coreczka jest hihihi

Do góry