reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Toksoplazmoza

Na pewno Cię olśni jak zobaczysz dzidzię... Znam pary, które miały imię i jak zobaczyły dzidzię to zmieniły i takie co w ogóle nie miały pomysłu na imię, a nawet i takie co dopiero po tygodniu dali imię Maleństwu :).

reklama
ale macie fajnie dziewczyny, ze jestescie pewne imienia:cool2:
ja mam tak jak ty Anet, moj maly imienia nie posiada na dzisiaj, dobrze ze chociaz juz wozek ma...
podobal mi sie Robert ale juz przestal,
rozwazalam Olafa- ale nie wytrzymal proby czasu

chyba rzeczywiscie poczekam na dzidzie, moze mnie olsni jak mowi Deli, jak go zobacze....

My jakoś skłanialiśmy się do Wojtka ale jakis czas temu ozważaliśmy tez Bartka i mój pierworodny coś się na tego bartka uparł...więc też jeszcze nie wiemy na czym stanie - moze jeszcze inaczej :)

Jejku...a ja mam kompletna pustke w glowie jesli chodzi o imie.Nic mi sie nie podoba.Nie moge sie na nic zdecydowac ...a przeciez dzidzia musi miec imie! co robic?? siedziec i glowkowac,wybierac,przebierac? do tej pory o imieniu pomyslalam pare razy ,zastanawialam sie troche,wymyslalam...i to wszystko.Jakos przeraza mnie to,ze musze wybrac imie dla mojego dziecka...jestem wyjatkowo niezdecydowana osoba.A jeszcze nawet nie znam plci...na 60% dziewczynka a jak juz mysle o imieniu to wiecej do glowy wpada mi meskich niz zenskich.Dorian,Gracjan,Jonathan,Sergiusz...To pierwsze kojarzy mi sie z Dora,drugie z Gracja,trzecie wydaje mi sie zbyt wydziwiane a ostatnie jakies takie ruskie...w kazdym znajde jakis ''defekt''.Niby te wszystkie 4 mi sie podobaja...ale jednak cos mi nie pasi.A dla dziewczynki to juz wcale nie wiem.myslalam o Weronice albo Milenie...ale te znowu wydaja mi sie zbyt pospolite..Poczatek 8 miesiaca ciazy a ja nie wiem jak dac dziecku na imie:wściekła/y: teraz wpadl mi do glowy Kornel albo Kornelia...i wydaja mi sie calkiem sensowne :-)

Ostatnia edycja:
co do masażu,to ja bede na pewno robic. Ponoc najlepszy jest olejek z kielków przenicy lub ze slodkoch migdalow(do kupienia w aptece),no i lepiej zacząc od 36tyg ciązy(ale nie dam glowy czy nie od 38tyg),bo podobno(tak nam w szkole rodzenia mowili) takie masowanie moze doprowadzic do rozpoczecia akcji porodowej,wiec lepiej zaczac jak ciąza jest juz donoszona,to chyba wlasnie od 36 tyg jest donoszona...Ehhhh. dopytam o to w srode jak bedziemy w szkole:)

co do masażu,to ja bede na pewno robic. Ponoc najlepszy jest olejek z kielków przenicy lub ze slodkoch migdalow(do kupienia w aptece),no i lepiej zacząc od 36tyg ciązy(ale nie dam glowy czy nie od 38tyg),bo podobno(tak nam w szkole rodzenia mowili) takie masowanie moze doprowadzic do rozpoczecia akcji porodowej,wiec lepiej zaczac jak ciąza jest juz donoszona,to chyba wlasnie od 36 tyg jest donoszona...Ehhhh. dopytam o to w srode jak bedziemy w szkole:)

NATT przyśpieszyc poród może masaż szyjki macicy. Takim masażem pochwy nic sobie zrobic nie można - a czym wcześniej tym lepiej.
Mi połozna kazała masować zmieszanym olejkiem ze słodkich migdałów 100ml + 10 ml wit E (do kupienia w kropelkach)

reklama
No wlasnie pamietam Mju bo juz kiedys o tym pisalaś,ze im wczesniej tym lepiej,ale nam w tej szkole powiedzieli,ze lepiej poczekac...Mi tez sie wydawalo,ze tym nie mozna sobie zaszkodzoc,ale...mam wrazenie ,ze na Inflanckiej wolą nacinać i dlatego nie są dobrze zorientowani w prewencji pekającym kroczom:):):):):):)

Do góry