reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Toksoplazmoza

Termin mam na 18 a kazda ciaze przechodzilam wiec nie mam zbytnich nadziei

Kasia masz 2 chłopców, a tym razem będzie upragniona córcia (czego ci życzę), a wiadomo, że dziewczynki lubią wcześniej przychodzić na świat. Ja byłam właśnie taką dziewczynką i moja siostra też:-).

reklama
deli80 wszystko fajnie tylko ze ja jestem jak juz kiedys pisalam 2 tyg przeterminowana dziewczynka, takze masz tu babo placek:baffled:

muszynianka21 nie pomoge, na moje to umowa zlecenia konczy sie po wykonaniu zlecenia, zadna ciaza nie jest tu wtedy chroniona prawnie, moze ktos ma tu taki przypadek i bardziej ci doradzi:confused:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
A propo głównego tematu. Mi lekarka od razu (6 t.c) dała zwolnienie. nie było żadnej dyskusji (jestem w tzw. grupie ryzyka, po 2 poronieniach :-(). Na zwolnieniu wpisuje się symbol choroby i tam wpisała B. Od razu mi powiedziała, że w pracy będą wiedzieć, że to ciąża, bo ta litera jest jeszcze tylko dla chorób zawodowych. Z drugiej strony tylko gdy tą literę wpisze mam 100% pensji, więc nie broniłam się. Wczoraj dostałam kolejne zwolnienie na kolejne 3 tygodnie.
W pracy już wszystko się poukładało - poprzekazywałam swoje sprawy i mogę spokojnie siedzieć w domku, choć czasem wolałabym pójść na trochę do pracy, ale muszę sporo leżeć i ogólnie uważać :no:.

Mam inny problem :-( Generalnie mam kłopot z mówieniem komukolwiek o ciąży. W pracy to luz - jest dużo kobiet po różnych przejściach, które tez były na zwolnieniach. U nas w pracy to raczej nie problem.
Ja przez poprzednie poronienia staram się nie mówić zbyt wielu osobom, bo boję się, że znów coś może się zdarzyć :zawstydzona/y:Najbardziej jestem wyczulona, aby w rodzinie nie wiedzieli. I tak w rodzinie wiemy tylko my - ja i mój mężuś oraz moja mama i tyle! Zbieram się, aby powiedzieć tacie, ale nie idzie mi...
Chyba założę osobny wątek, bo wiem, że mam z tym problem :zawstydzona/y::-:)zawstydzona/y:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
z tego co wiem umowa zlecenie niestety nie chroni ciężarnej. z reguły jest to umowa co miesiąc nowa, a pracodawca nie musi kolejnej dać a wiadomo że ciężarnej nie da niestety:wściekła/y: przy takiej umowie to raczej kwestia do kiedy się da radę pracować i czy pracodawca da :wściekła/y::-( jak coś to może zasiłek?

zuzanka5 nigdy nie byłam w takiej sytuacji. nie potrafiłabym utrzymać w tajemnicy fakt ze jestem w ciązy. my z mężem od razu wszystkim sie pochwalilismy:-D ale rozumiem ze niektórzy musza sie do tego przygotować...nie spiesz sie ,jak bedziesz gotowa to powiesz o tym komu bedziesz chciała..pozatym u mnie juz w trzecim lub czwartym miesiacu i tak byłoby widać:sorry2:

zuzanka na razie przecież nie musisz mówić daj sobie trochę czasu przecież to dopiero 10 tydzień więc się nie stresuj:-) poczekaj do drugiego trymestru wtedy u ciężarnej poprawia się samopoczucie i zaczyna cieszyć się bardziej ciążą może wtedy będziesz chciała o tym krzyczeć;-);-);-)

aneczka2425 nie pomyślałam jak to jest z umową zleceniem - nie wiem czy zwolnienie tak działa, jeśli nie - to straszny bezsens. Ja mam umowę o pracę-8 lat jestem w tej samej firmie.
Beznadziejne te przepisy :wściekła/y:
A tak poza tym dzięki za błyskawiczne odpowiedzi :-) Musze poczekać z ogłaszaniem nowiny światu i pewnie to potrwa. Mnie fascynują tacy ludzie, którzy mówią od razu. Ja raz dotrwałam do 8, a za drugim razem do 13 tygodnia. Teraz czuję się kiepsko (dokuczają mi wszystkie możliwe ciążowe dolegliwości), więc pewnie poczekam do II trymestru.
Pozdrawiam :-)

reklama
Do góry