reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Toksoplazmoza

Ja do niedawna pasjami pochlanialam wszystkie czesci Harrego Pottera, ot taki ze mnie jeszcze dzieciak czasem:wściekła/y:
Teraz nie mam czasu zbytnio na czytanie, zaczelam wczoraj przegladac poradniki na okres ciazy, ale przerabiam to juz 3 raz wiec nie za bardzo mi sie chce, nic nowego zreszta nie pisza:wściekła/y:
Madagascar 2 ogladalam 1 jest lepsza, ale warto obejrzec, chocby po to by porownac, teraz mam zamiar obejrzec sezon na misia 2 ale tez jakos nie mam kiedy.
A mi MIU jakos madrych ksiazek nie chce sie czytac, w ogole ostatnio jakas leniwa sie zrobilam

reklama
Ja do niedawna pasjami pochlanialam wszystkie czesci Harrego Pottera, ot taki ze mnie jeszcze dzieciak czasem:wściekła/y:
Teraz nie mam czasu zbytnio na czytanie, zaczelam wczoraj przegladac poradniki na okres ciazy, ale przerabiam to juz 3 raz wiec nie za bardzo mi sie chce, nic nowego zreszta nie pisza:wściekła/y:
Madagascar 2 ogladalam 1 jest lepsza, ale warto obejrzec, chocby po to by porownac, teraz mam zamiar obejrzec sezon na misia 2 ale tez jakos nie mam kiedy.
A mi MIU jakos madrych ksiazek nie chce sie czytac, w ogole ostatnio jakas leniwa sie zrobilam
kaska tak sie wlasnie zastanawialam czy sie przyznac ze przeczytałam wszystkie czesci "harrego pottera" i od tych właśnie ksiązek zaczeła sie moja przygoda z czytaniem bo wcześniej to ja nienawidziłam książek,kolejną był "Eragon" (Christopher Paolini) książka (I tom)która przeczytałam w jeden dzień i jedną noc z przerwami na siusiu i jedzonko!

dziewczyny a może napiszecie jak sie zaczęła Wasza przygoda z książką,moja historia jest bardzo śmieszna,tak naprawde czytam od kiedy mieszkam w Paryżu,kiedyś Wam o tym opowiem:)

"Imię Róży" Umberto Eco.

to moja ulubiona książka,tylko nie pytajcie dlaczego bo nie wiem,bardzo miło ją wspominam i bardzo fajnie byłam przekonywana do przeczytania kolejncyh stron w momenach kiedy z nerwów przez długie opisy chciałam ją odłożyć na półkę:)

wampirka może napiszę o filmie to był pierwszy film który zrobił na mnie duże wrażenie a miałam wtedy lat tyle że nie powinnam go oglądać:-D a książki zaczęły mnie wciągać w podstawówce bodajże w 4 klasie ;-)

Z nas są maniacy kinowi. Średnio 2 razy w tygodniu w kinie jesteśmy.
Ostatnio w weekend oglądaliśmy "Obywatel M" - podobał mam się, ale to kwestia gustu ;-) i byliśmy na "Księżna" - lubimy takie filmy - kostiumowe - polecam, a zapomniałabym A wziął mnie też na "
Underwold: Bunt Lykanów" (choć nie przepada za takimi filmami), a ja bardzo. Ta część nie jest wysokich lotów, ale podobała mi się.

Oczywiście uwielbiam bajki - tych to nigdy nie odpuszczam. Chociaż zawsze pierwsza część jest najlepsza:-D.

reklama
HEJ dziewczyny! ja się martwie, bo nie wiem jak to będzie ze mną. Od października pracuje na umowe zlecenie i odprowadzane są wszystkie składki - też chorobowe. Jakie mam prawa? czy mam w ogóle jakies? czy dostane macierzyński??czy mają mnie prawo zwolnic? w pracy już wiedzą, ale i tak się boję, że przed porodem mi podziekują i zostane bez niczego. Jak to jest? czy któraś jest w podobnej sytuacji?wytłumaczy mi któraś jak to jest?z góry dziękuję i pozdrawiam przyszłe i obecne mamusie.
Paulina

Do góry