reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Toksoplazmoza

Mnie się też wydaję, że lekarz z medycyny pracy nie może informować o ciąży bez zgody. Stwierdza tylko czy pracownik jest zdrowy i że może pracować. Na tym jego rola się kończy.

reklama
witaj
zalatw sobie to zaswiadczenie ale poczekaj lub dokladnie oblicz czy masz przepracowane pelne 6 miesiecy,jezeli tak to odrazu powiedz szefowi o twoim stanie masz prawo do specjalnej ochrony w pracy-pozdrawiam i gratulacje agnieszka

jejku a ja mam taki problem że (od stycznia to ja już nie pracuje ale ...)nie wiem jakie prawa mi przysługują i co mi się należy,kurde a rano sie tak żle czuje ze mi sie nie chce nosa za drzwi wystawiac i biegać po urzędach i stać w kolejkach i sie dowiadywać,dostałam zasiłek dla bezrobotnych na 2 lata,ciekawe co bedzie jak sie dowiedzą ze w ciązy jestem,jutro mam spotkanie i czy chce czy nei to musze sie zwlec z łóżka i tam biec,troche mam stresa bo jak zabiorą kase to nie będzie za ciekawie,zna sie któraś na prawie francuskim?jejku nie mam żadnej koleżanki w ciązy tutaj i to jest najgorszy problem bo sama sie musze wszystkiego dowiadywac,buuuuuuuuuuuuuuuuu,nie ma mi kto pomóć,pewnie juz coś przeoczyłam!

dziewczyny jak to jest z tą pracą przy komputerze? gdzieś czytałam, że do 4godz. dziennie, gdzie indziej z kolei, że nie ma dowodów na to, żeby praca przy komputerze szkodziła matce czy dziecku;
w mojej pracy siedzę 8 godz. przy komputerze, ponieważ muszę mieć dostęp do systemów non-stop.
Jak jest u Was?

tak z tego co wiem mówią przepisy że do 4 h,
hm... to tak samo jak z usg nic nie wiadomo do końca może za 100 lat;-)
chodzi też o pozycję wymuszona siedzącą:tak:

2 letni zasiłek??:szok: raczej ci nie powinni go zabrać chyba tam jest lepsza polityka rodzinna?? ciężarnej raczej nie :baffled:
aneczka no tak mi się udało bo przepracowałam półtora roku legalnie a od 16 miesiecy przepracowanych w ciagu 26 ostatnich miesięcy dają zasiłek na 2 lata,ja biorę tego zasiłku 6 euro mniej niż zarabiałam pracując 120h miesięcznie,więc jak dla mnie to super,w domku siedze a kaska wpływa na konto co miesiac i zero wysiłku:)

reklama
Fajnie masz, ja mam zasilku 80% to jakies 400zl w lipcu koniec i wez tu czlowieku porownuj kraje:no:

Do góry