reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

To co "kochamy", czyli zakupy :)

Nef - pewnie nie da rady zamontować fotelika na środku gdy po boku jest ten większy ;/.. siedziałam w kolejce u gina i nawet o tym nie pomyślałam. Bądź co bądź ja Antka z przodu wozić nie chce, a sama z tyłu siedzieć nie będę. Dobrze, że mąż Antka szkoli od 2-3 miesięcy. Mówi mu, że będzie mial ważne zadanie - pilnowanie Franka gdy będziemy jeździć autem ;)

Z tymi kurtkami to my mamy problem od początku i nadal nie wiemy jak to normalnie rozwiązać. Nie zostawię Antka w aucie na 1,5h w kurtce.. A jak zdejmę to później problem ubrać... Na krotkie wypady do sklepu- 15min w aucie- to zostawiam go w kurtce i skręcam ogrzewanie.

reklama
dwa foteliki to się zmieszczą, u mnie bedzie jeszcze trzeci, powinien wejśc, i nawet jakbym chciała siedzieć z tyłu to już nie mam miejsca, a z przodu żadnego też wozić nie będę.

hmma na środku macie normalne pasy ? czy biodrowe ??
bo jak dla mnie na środek moze wejść tylko taka podstawka pod pupę i to do czasu kiedy najmniejsze jeździ w małym foteliku.

mamy normalne pasy, tylko czekam jeszcze az m dokupi tą końcówkę gdzie się pas zapina, nie wiem jak się nazywa, bo jest popsuta, a mamy renault kangoo więc miejsca jest w miarę, a chłopcy jeżdżą w normalnych fotelikach, nie na podstawkach i są już przypinani pasami samochodowymi a nie tymi od fotelika

Lenka a jak rozwiązujecie kwestię ściągania kurtek w aucie? Chociaż w sumie Twoi chłopcy to już chyba sami ściągają? Dopiero teraz będzie kłopot, jak bedzie fotelik z maluszkiem tylem do kierunku jazdy:baffled:

smile ja przy Gosi albo przesiadałąm sie na chwilę na tył, żeby ją rozebrać, jak już było ciepło w aucie i potem jak wysiadałam to tylko kocem ją nakrywałam. Od biedy, przy mrozie, żeby nie wietrzyć auta tymi przesiadkami, to klękałam na tym podłokietniku po środku i była gimnastyka, żeby ją rozebrać z przedniego siedzenia, ale jakoś dawałam radę, ale fotelik musiał być po przekątnej.
Ale z fotelikiem tyłem do kierunku jazdy to już nie mam pomysłu. No nie wiem, chyba, że zrobię jakiegoś wygibasa i przecisnę się między siedzeniami i jakoś między fotelikami usiądę, żeby porozbierać... jezuuu.... ale to już wyższa szkoła jazdy:baffled:

jak ja się cieszę, że rodzimy na wiosnę (przynajmniej teoretycznie:-D) i na początek nie będzie takiego kłopotu z kurtkami, zawinie się tylko w kocyk, a potem odwinie. Może do następnej zimy coś wymyślimy.... a ty Smile masz szansę do tego czasu przeskoczyć w fotelik II, jak maluszek pójdzie w antka ze wzrostem;-)

hej dziewczyny, kurczę muszę się pochwalić bo normalnie mnie roznosi :-D dziś przywiozą materac i będę go "patroszyć" żeby zobaczyć co tam w środku :-D no a niestety łóżeczko za tydzień mi przywiozą bo przed świętami już się nie wyrabiają z rozwożeniem towaru

Co do fotelika to u nas wchodzą dwa (Bartek i Kasia) a Julka jeżdzi już bez po środu no i my na środku w Oplu Zafirze mamy pas dwupunktowy.No i jesli będzie potrzeba to będa musiała rozkłądać dwa tylnie siedzenia bo Zafira ma opcję 7 osobową

A i powiem Wam newsa jednak wózek będzie inny.Bo teściowa zdecydowała ze dołoży kasy by kupić lżejszy wóżek i lepszy takzę wybrałam ten model
LEKKI Z ALUMINIUM +FOTELIK +ŚPIWOREK +PARASOLKA-PL (3034559561) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

reklama
Do góry