reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

To co "kochamy", czyli zakupy :)

Nef - ja się już w 100% przerzuciłam na legginsy i do tego tuniki albo sukienki. Spodnie sa dla mnie niewygodne:-(

Na początku ciąży tak się bałam, że z tej racji, że zima to bedę musiała troche ciuchów ciążowych nakupować, ale do tej pory to tylko 3 x legginsy, 1 x jeansy, 1 x rajstopy ciążowe i 1 x spodnie dresowe na ćwiczenia dla ciążówek.
Z niepotrzebnych zakupów 1 x koszula (taka do pracy) ciązowa i płaszczyk jesienny (brzuch się mieści, ale cyce już nie:-D).

Cała garderoba na górną połowę jest jeszcze ok i chyba do końca juz nie będzie nic potrzebne. Majtki też "przedciązowe" noszę, moje ulubione z Marks&Spencer:-D

reklama
JA wczoraj zaopatrzyłam sie w podkłady poporodowe i te grube podpaski bella mama i majty jednorazowe bo pare dni temu miałam dziwne uczucie jakbym miała jechac rodzic heheh wiec zaczełam kompletowac torbe do szpitala niech se lezy bede spokojniejsza :)

asiak - a ja już tyle razy o tym wspominałam, a jeszcze nie spakowałam, tj. mam na jednej kupce ciuchy, ręczniki i kapcie, ale jakos do torby jeszcze ich nie wpakowałam:-D

kurcze, ja już w sumie mogłabym się spakować... ale wciąż zapominam o kapciach, musze kupić jakies takie, co nie szkoda będzie wyrzucić po szpitalu

o kurcze, a ja nawet nie pomyślałam o tym, żeby zacząć kompletować cokolwiek do szpitala, chyba przejdę się na Allegro, coby nie zostać na lodzie później;-)

Do szpitala polecam żel pod prysznic kora dębu z białego jelenia (firma :-)) taki o
kora.jpgjest tani, a skuteczny i ułatwia gojenie się krocza po nacięciu.

Nef No właśnie położna na szkole rodzenia opowiadała, że dziewczyna miała takie super kapcie puchate... niestety połóg je załatwił. I polecała najtańsze albo nawet takie jak pod prysznic, żeby w razie "W" pod kranem spłukać.

reklama
tasia nam na SR przy Gosi mówiono, żeby kupić jakies szerokie taniochy, coby bez schylania się stope włozyć i wywalić po wyjściu ze szpitala (bo to jednak szpital i rózne syfy na podłodze)

bishopka ja po cięciu tylko prysznic, w zyciu bym tam łapą nie dotnęła, plus przepłukiwanie roztworem kalii z butelki z bidonem

Do góry