reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

To co "kochamy", czyli zakupy :)

mm83 ale ja go kupiłam w sklepie stacjonarnym - po dwukrotnej wizycie i mierzeniu kilku modeli:-D do tego mierzeniu tego co mam w domu i mierzeniu własnego biustu, godzinnym analizowaniu tych wymiarów i porównywaniem z tym co piszą w necie
Kurcze ja tam nawet zwinięte skarpetki wpakowałam, żeby zobaczyć czy mi nic nie wypłynie, jak bede miała nawał:-D

Normalnie doktorat mogę teraz pisać o stanikach w ciąży:-D

tak czy siak mam go na sobie od rana i póki co jest wygodnie. Wolałam już teraz kupić taki do karmienia niż zwykły tylko na okres ciąży.

A rozmiar pasuje idealnie na teraz i jest zgodny z tymi wszystkimi elaboratami na temat kupowania stanika:nerd: obwód dałam o jeden mniej niż wychodziło wg tabeli producenta (czyli 75 a nie 80) bo jak czytałam stanik się rozciąga a miarka krawiecka nie, zaś miseczka zgodnie z wymiarem w biuście - luźno mierzonym, pasującym do danego obwodu.

A co do szkoły rodzenia (przy pierwszej ciąży)... nam mówiono, brać stanik o jeden rozmiar większy i w obwodzie i w biuście... absolutnie bez fiszbin:baffled: i o kant stołka to rozbić.

Staniki z fiszbinami okazały się najwygodniejsze.
Obwód po porodzie się nie zwiększa, bardziej realne, że się zmniejszy (choć niekoniecznie), no chyba, że ktoś zamierza przytyć, a nie schudnąć:cool2:
Miseczka- owszem biust lekko jeszcze rośnie po porodzie na skutek nawału, a raczej twardnieje, robią się takie silikony, ale nawał trwa raptem 2-3 dni... a ja karmiłam rok. Na pewno nie jest to jakaś diametralna zmiana (przynajmniej u mnie). Poza tym te staniki do karmienia są jednak dosyć elastyczne. A zakres właściwy dla danej miseczki jest ok. 3cm, więc nawał czy nie - powinnam się zmieścić (przynajmniej taką mam nadzieję).

reklama
Nef widzę że przeanalizowalas to pod każdym kątem:)
rewelacja:)
ja też wzielam o rozmiar miski większy, a pod biustem mniejszy - od razu jak co kupilam sobie przedluzke:) ona o 3-4 cm przedluza jakby co:)
bo ja sie bardziej martwię obwodem pod biustem tj.. przeciez teraz to dopiero zacznę tyć:) jeszcze 3 miesiące mam.. stąd ta przedłużka, bo łatwiej stanik przedłużyć niż skrócić:) a po porodzie to mam nadzieje ze cycki będą duże a obwód pod biustem spadnie:) hihih:)
ja jeden ktory kupilam to taki i tez jest mi bardzo w nim wygodnie i on jest wlasnie taki ze mam wrazenie ze idealnie sie dopasowuje do biustu...
ten drugi kupie juz chyba po porodzie...albo tuż przed samym porodem:)
:-)* Biustonosz do KARMIENIA ALLES MaMa SUGAR 70 G (2876771917) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

no fakt, ze szlafrokiem jest problem gabarytowy:baffled:

sama nie wiem co zrobić, bo w życiu nie miałam takich dreszczy jak przy porodzie, moja mama była przerażona, czekaliśmy aż mój M dojedzie z Wrocławia (bo rodziłam w moim rodzinnym mieście) a ja się telepałam, nawet dzwoniła do mojego Gina prawie o północy, żeby dowiedzieć się czy to normalne:sorry2:

a ja k było u was? Nie miałyście dreszczy przy porodzie?

Ja jeszcze pamiętam taką migawkę z porodu jak leżałam pod stertą kocy, a to już była końcówka - jak te położne coś tam widziały? Urodziłam i już ani razu nie założyłam szlafroka w szpitalu.

Ja miałam dreszcze już po porodzie, a właściwie jak już leżałam z Małym na sali, to na zmianę miałam to dreszcze i szczękałam zębami, to było mi strasznie gorąco. Miałam polarowy szlafrok, teraz planuję jakiś cieńszy.

Dziewczyny, gdzie mozna kupić ta przedłuzkę do biustonosza, w pasmanteriach?

Kupowałam w sklepie z biustonoszami.

Dziewczyny co szukają staników o dużych rozmiarach polecam stronę Bielizna ciążowa, biustonosze do karmienia - bielizna do karmienia :-)
Ja chcę zakupić alles, mam dylemat z rozmiarem, ale chyba kupię już przez internet ten sam co w poprzedniej ciąży. Pamiętam, że takie wielkie cyce, to miałam w 3-4 dobie i tu przydał się największy stanik, a potem się unormowały.

ypra jak coś to służę pomocą przy wyborze rozmiaru:-D tak się przy swoim staniku allesa napociłam, ze teraz mogę robić za speca:-D

potrzebny tylko wymiar pod biustem mierzony ciasno na wydechu (potem wg tabeli allesa pomniejszasz obwód o 1, np. z 80 na 75)
i wymiar na wysokości biustu -mierzony luźno (potem wg tabeli allesa sprawdzasz miseczkę, ale dla tego mniejszego obwodu)

Reguła jest taka, że zmniejszasz obwód o 1, a powiększasz miseczkę o 2 rozmiary

Ostatnia edycja:
Jesli ktos jest zainteresowany to papatrzcie sobie na internetowa strone smyka-sa mega promocje, w sklepie (przynajmniej u nas) stacjonarnym jest duuuuzo drozej i dostawa do empiku za darmo.
Ja wczoraj pokupowalam wyprawke motherhoodowa w cenie takiej ze na allegro sie nie znajdzie ;-) Kolezanka strasznie polecala ta firme, no coz-zobaczymy ;-) Ciuszki, zabawki, kosmetyki tez w promocjach...

reklama
Phelania; wiem, wiem czytalam :-) kupilam tam kiedys pajace zapinane, spodenki welurowe i sweterki a teraz te motherhoodowe pieluchy, rozek itp bawelenki

Do góry