reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

To co "kochamy", czyli zakupy :)

reklama
phel biedactwo, mam nadzieję, ze się nie zraziłaś:sorry2:
najważniejsze, żeby maluch głeboko chwycił brodawkę razem z otoczką, bo jak weźmie samą brodawkę, to boli
a własnie jak osłonka jest większa, to dziecko zasysa brodawkę z kawałkiem otoczki

przy takich awariach pomocne są muszle z medeli, które zakłądasz kiedy nie karmisz, ta muszlą możesz choronić brodawkę, żeby stanik jej nie dotykał, albo kształtować brodawkę, żeby była większa, bardziej wystająca
MEDELA__MUSZLE WENTYLOWANE do gojenia piersi (2918785105) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
z zewnątrz jest twardy plastik, a część wewnętrzna jest silikonowa - dostosowuje się do kształtu piersi i ma otwór na brodawkę.

Nef-dzieki:* wlasnie przez to sie zrazilam :(( i przestałam karmic bo ze stresu i nerwu,bólu tracilam powoli pokarm:((( i zakonczylam mlodego karmic jak miał tylko 2 tygodnie:blink:A teraz chcialabym karmic do 6.mż a tak sie boje chyba bardziej niz porodu ze bede miec powtórke z rozrywki:nerd:

ogólnie mam nadzieję, że powstanie wątek o karmieniu piersią. Ja nie karmiłam, laktacje mialam marna a młody brął antybiotyk i tak si enam w szpitalu jakoś to rozlazło, przez stresy i jego lezenie pod pompami z antybiotykiem. Mam nadzieje, że teraz będzie inaczje. 'jedyne co na wstepi emnie uspokaja to to , ze dziecku po porodzie wystarczy ilośc pokarmu ktora zmiescila by sie na łyżeczce od herbaty...a ja przezyłam stres, bo oprócz badania kiedy to siła rzeczy obracany an wszystkie strony nie spał, nie mogłam go dobudzić, a jakoś nikt sie nie pokwapił żeby powiedzieć, że tak może być. LICZE NA RADY od mam którym udało się karmić. PS. nie pomagało ściąganie laktatorem kiedy dziecko spało, herbatki, bawarki ani karmi... :-) sory za off topic

Ja miałam nakładki medeli rozmiar M i były ok. Używałam ok. miesiąca.

Odnośnie wkładek laktacyjnych, to mi się przydawały. Używałam różnych firm, a najwięcej babydream z rossmanna. Używało mi się ich bardzo dobrze i miały/mają przystępną cenę, więc przy nich pozostanę :-)

zakupiłam sobie druga koszule z długim rękawem, fason podobny do poprzedniej, L z firmy Cana, podobne rozmiarowo do XL z Vienety Secret.

Mierzyłam też tą śliczną granatową z Reginy, co kupiła Smile, ale największa M była na już, więc przy porodzie i tuż po byłoby za ciasno, poza tym miała rękaw ciut za krótki, więc odpuściłam zamawianie większej na allegro.
KOSZULA NOCNA BAWEŁNIANA w paski REGINA 208 # M (2867898664) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
dla zainteresowanych, mam teraz jakieś 100cm w brzuchu i M byłaby dobra na teraz

Teraz mam 2 koszule z długim rękawem i 2 z krótkim (po Gosiowym porodzie) i starczy.

Kupię sobie jeszcze piżamę do karmienia ale już po porodzie jak brzuch trochę zejdzie, bo teraz to bez sensu.

Biustonosze Alles - gdyby ktoś szukał w Wawie to ja widziałam w Wola Parku w tym skepie z ciuchami ciążowymi, a kupiłam w CH Reduta w bieliźniarskim na piętrze (za89, czyli minimalnie drożej niż w necie)
Mam poniższy model i jest śliczny i wygodny, już w nim chodzę, bo mój przedciążowy był już za wąski pod biustem
Alles - producent bielizny - alles.pl

mam też koszulkę
Alles - producent bielizny - alles.pl
i śmiem twierdzić, że wyglądam równie sexy:-D. Przy czym ja jej będę używała i do karmienia i jeszcze dłużej, bo ja generalnie śpię w koszulkach.

Pscółka ta koszulka jest boska! Planuję kupić, tylko jakoś nie mogę się zabrać. Czy w rzeczywistości wygląda tak samo ładnie jak na zdjęciach?

reklama
dziewczyny, a jakie szlafroki polecacie? ja nigdy nie mialam szlafroku i jakos mi nie byl potrzebny no ale po porodzie raczej sie przyda:)
szukam jakiegoś ciemniejszego... i nie chce aby byl ciążowy wole kupic normalny a ciut wiekszy tak abym jeszcze mogla po ciazy z niego korzystać no i ciemny kolor co by ewentualnie nie bylo widac jak cos przecieknie...:(
a teraz wszystkie te szlafroki są w pastelowych kolorach malina, niebieski itp...
eh macie cos upatrzonego fajnego?

pscolka - boska ta koszula - ja tez o niej myslalam ale jak lezalam w szpitalu na patologii to widzialam chyba z 4 dziewczyny w takich samych... śmiesznie to wyglądało ale wiadomo najważniejszy jest komfort...:)

ja mam podobną ktora kupilam w h&m na wyprzedazy za 40 zl, kolorystyka praktycznie taka sama, ale rozpinana do polowy przez środek, no i fason ma inny jest obcisla i brzuszek w niej jest opiety... ale bardzo mi sie podoba no i na pewno bede w niej chodzic juz po porodzie:)

Ostatnia edycja:
Do góry