reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

To co "kochamy", czyli zakupy :)

Smile zgadzam się absolutnie, trochę jeszcze za wcześnie żeby wiedzieć jaki rozmiar ostatecznie osiągnę - będę kupować takie rzeczy pod koniec ciąży.

reklama
katarinna - ja się zdziwiłam jak na Izbie Przyjęć mi powiedzieli żebym sobie stanik zdjęła jak chcę, bo jak urodzę i będę leżała z małym to nie dość, że niewygodnie karmić to może mnie ściskać. Zdziwiłam się trochę. No i w sumie po samym porodzie nie urosły tylko jakieś 2 dni później, ale staniki trzeba było kupić większe.

a ja nie kupuje żadnych :p bo mi nie urosły :p tzn. urosły u góry hahahah
nie wiem jak to nazwac :p
mam ogólnie taki kształt piersi bardziej trójkątny i ogólnie jedyny rodzaj biustonosza jaki moge nosić to bardotki bo reszta mi u góry odstaje niezależnie jaki to rozmiar :p
a teraz własnie ta góra sie wypełniła ale w biustonosz sie normalnie mieszcze :D:D

Nef byłam w Marino i tam wlazłam do sklepu z bielizną (obok teraz jest wyprzedaż rzeczy w jakimś sklepie z materacami) przymierzyłam 3 i Mąż mi kazał jakiś wybrać, no i dokładnie te same znalazłam na allegro...ten niebieski różnica 30 zł ten kawowy nawet 40...
Dotkass też bym nie kupiła bez przymiarki, ale jeżeli sprawdzony jeden model a na necie tańszy to po co przepłacać...

Smile musiałam kupić jeden większy, ja normalnie mam rozmiar 75 A...a ten kupiłam 75 C... moje bóle piersi niestety spowodowane były za mała bielizną. W tym mam jeszcze trochę luzu, mam nadzieję, że da rade...a jest fajny bo miseczki są sztywniejsze a nie takie miękkie...ciuchów żadnych nie kupuje bo dostałam od koleżanki a staniki przynajmniej wiem, ze mogę w sklepie poszukać pomierzyć apotem przeglądnąć allegro.

Ostatnia edycja:
Ja też muszę kupić jakiś większy bo czuję jak mi wszystko wylatuje haha
Dotkas Mam nadzieję, że się nie obrazisz za to co napiszę bo to komplement ..ale masz balony :-D

alles mama ma trochę inna rozmiarówkę
pamiętam jak na koniec poprzedniej ciązy nosiłam 80D z H&M, a alles chyba 75E... teraz mierzyłam jeden z tych "starych" karmników allesa i mam jeszcze luz (ale nie jakiś wielki), więc zakładam, że piersi jeszcze urosną.
Co zauważyłam, te fiszbiny w środku sa bardzo szeroko rozłozone i pewnie dlatego takie wygodne. Nigdy nie miałam stanu zapalnego przez rok cycania.
Acha, i wazna informacja - trzymają rozmiarówkę, wszystkie trzy karmniki miałam w jednym rozmiarze:tak:

Co do modeli, to mama new dosyć szybko się zużył - zmechlacił się,ale był bardzo wygodny.
mama bianca, był ładny i się nie zniszczył ale miał miękkie fiszbiny i przez to mniej wygodny (jak dla mnie)
najfajniejszy był mama cubana (ale nie mam pewnosci jak patrzę na foto na all) - wygodny i nic się nie zmienił.

felidae, smile a ja dzisiaj wypatrzyłam alles mama w askocie na sztabowej, leżą w kartonikach na ściance za kasą. Tam przymierzalni chyba nie ma, ale mają wc i pokój dla matek, więc pewnie nie ma większego problemu z przymiarką

a z poprzedniej ciązy pamietam, że w jakimś bieliźnianym w Factory na Granicznej mieli, ale oczywiscie rozmiary przetrzebione

Felidae Kurcze, Marino to mi strasznie daleko, ale może jeszcze się namyslę, bo takie przymiarki bez kupowania wolałabym nie robic w sklepie w którym często bywam i babki mnie pamiętają (tj askot na sztabowej)

Ja też muszę kupić jakiś większy bo czuję jak mi wszystko wylatuje haha
Dotkas Mam nadzieję, że się nie obrazisz za to co napiszę bo to komplement ..ale masz balony :-D
ja nie z tych co się foch.ują, za stara już na to jestem, no i niestety wiem, kiedyś moje piersi były dla mnie czymś wow, teraz już mniej, bo bardziej odczuwam ból kręgosłupa przez ich ciężar, no i po porodzie nie mogę już opalać się toples, co tak bardzo uwielbiałam, bo kiedyś stały, teraz już lekko wiszą, niestety, ale i tak nie jest źle, nadal są sexy :-p

Nef ogólnie w tym sklepie był triumph...a alles mama były pochowane więc trzeba pytać...i tak myślę czy były by w factory... tam jest outlet triumpha wiec może i te mają taniej...ale jechać aż tam... to kiedyś przy okazji sobie sprawdzę :-)

reklama
Dziewczyny, a nie wiecie przypadkiem gdzie w Krakowie można kupić Alles Mama? Tak na przyszłość pytam, bo wyglądają fajnie, ale jakoś nie lubię kupować biustonoszy bez przymiarki (chyba że Triumfa, to mogę w ciemno :-))

Do góry