reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Testy owulacyjne

Witam wszystkich na tym forum!!
Ten miesiąc był pierwszym kiedy zaczęłam stosować testy owulacyjne.
Ja musiałam zastosować nawet dwa opakowania tych testów, bo zaczęłam za wcześnie(tj.10 dc) a pozytywny wyszedł dopiero za 6. I tu się zaczyna problem. Otóż pierwsze miałam płytkowe i nic.Dopiero jak zrobiłam 6- paskowy wyszły dwie mocne krechy. I nic by nie było w tym dziwnego, gdybym nie robiła kolejnych testów(z ciekawości:zawstydzona/y:) które po kolei dawały taki sam pozytywny wynik. I już teraz nie wiem czy ten okres owulacyjny miałam, czy jeszcze nie:-( Teraz czekam na wyniki naszych starań(muszę przyznać, że z wielką niecierpliwością)i oby się udało!!

nie chcę cię nakręcać ale winik pozytywny testu owu może się również utrzymywać z powodu ciąży, czego ci z całego serca życzę:tak:

reklama
To mnie nie pocieszyłaś:-( My się staramy z testami dopiero pierwszy miesiąc, ale wcześniej próbowaliśmy już ok roku :baffled:czuję,że problem może leżeć gdzieś głębiej. U lekarza byłam to powiedział, że nie ma się co martwić i nadal starć, że dopiero rok starań(a byłam jakieś pół roku temu) to powód do niepokoju i dopiero badania można robić. Tak więc do lekarza się wybieram w najbliższym czasie ale najpierw chciałam jeszcze spróbować z testami. chciałabym, żeby się udało, ale wiem że może być kolejne rozczarowanie:no: no ale trzeba być dobrej myśli:tak:
Życzę Tobie sukcesów i oby ziarnko się zasiało;-)

Odpowiedz wcześniejsza była jakby co do small song, a Tobie fionka dziękuję za nadzieję. Chciałabym, żeby to była prawda:zawstydzona/y:
Jak tylko będę wiedziała już co i jak, to na pewno napiszę. A teraz zostało mi już tylko czekać(niesamowicie długo- bo prawie 14 dni- nieskończoność...).

co do testów to kupiłam sobie z Acona (nic innego nie było w aptece) i w sumie jestem zadowolona. Ale już więcej nie kupie testów, bo jednak organizm dokładnie mi sugeruje, że to już:-)

To mnie nie pocieszyłaś:-( My się staramy z testami dopiero pierwszy miesiąc, ale wcześniej próbowaliśmy już ok roku :baffled:czuję,że problem może leżeć gdzieś głębiej. U lekarza byłam to powiedział, że nie ma się co martwić i nadal starć, że dopiero rok starań(a byłam jakieś pół roku temu) to powód do niepokoju i dopiero badania można robić. Tak więc do lekarza się wybieram w najbliższym czasie ale najpierw chciałam jeszcze spróbować z testami. chciałabym, żeby się udało, ale wiem że może być kolejne rozczarowanie:no: no ale trzeba być dobrej myśli:tak:

ja zanim zaszłam w ciążę to też chodziłam do takiego lekarza optymisty co to po roku dopiero każe robić badania i efekt taki, że na ciążę czekałam ponad 2 lata!!! ile się stresu najadłam przez ten czas to moje! jak już wreszcie mi się udało, to usłyszałam, że mam się nie cieszyć i nie wygłupiać bo może nic z tego nie być:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: i to była moja ostatnia wizyta u tej baby!!! ale mam nadzieję, że twój lekarz jest bardziej odpowiedzialny a;e i tak bym na twoim miejscu go przycisneła o badania a jak to nie da efektu to go zmień, bo czasami przyczyna nie możności zajścia w ciążę jest banalna ale wykryje się ją dopiero robiąc badania!

co do testów to kupiłam sobie z Acona (nic innego nie było w aptece) i w sumie jestem zadowolona. Ale już więcej nie kupie testów, bo jednak organizm dokładnie mi sugeruje, że to już:-)

to masz szczęście, bo mój mnie olewa i nie informuje o niczym:baffled: no chyba że o @ to owszem:angry:

Droga Starająca_się,
przepraszam, nie chciałam Cię zasmucić :/
Dobrze wiesz przecież, że problem może lezeć po stronie mężczyzny i fakt, że ja nie zaszłam w ciążę stosując testy wcale nie musi znaczyć, że Ty nie zajdziesz!!! Może ja i mam owulacje a na przykład plemniczki są jakieś felerne...Więc nie poddawaj się. Myślę, że testy warto stosować, zawsze co nieco podpowiedzą ;)
Powodzenia!

Dzięki Wam dziewczyny za wsparcie!
Na pewno skorzystam z Waszych rad i pójdę do lekarza i się nie poddam! No i teściki też będę robić(przynajmniej na tych pojawiają się dwie kreski;-))
Za wszystkie starające się ja też trzymam kciuki i oby się udało!i niech nie nadchodzi @:-p

Jestem tu tzn. "na testach" pierwszy raz i chciałabym zastosowac testy owulacyjne tylko powiedzcie jak to działa i gdzie sie najlepeij w nie zaopatrzyć, bo ze sa skuteczne to juz tu wyczytałam:-). Z góry dziekuje za kazda poradę:tak:;-)

cześć dziewczyny

mam doła
oto wyniki:

TSH 8.63 uIU/ml norma 0.27 - 4.20 :-(
FSH 6.44 mIU/ml norma 3.50 -12.5
LH 9.4 mIU/ml norma 2.4 -12.6
PRL 30.05 norma 4.79 - 23.30 :-(
Estradiol 31.0 pg/ml norma 12.5 - 166.0

stosunek LH:FSH wynosi 1.45 a od 1.5 zaczyna się pco
załamka :-(

czy w tej sytuacji jest sens robienia testów owu ?
kupiłam pierwszy raz i miałam zacząć je stosować, ale nie wiem czy jest sens.
mojego K obecnie nie ma i spotkamy się dopiero w połowie listopada.
i drugie pytanie.
przez kilka lat cykle miałam jak w zegarku co 32 dni. po bardzo długim cyklu 44 dniowym z podejrzeniem ciąży i silnym krwawieniem cykle maja od 26 do 31 dni.
w którym dniu zrobic pierwszy test owu jeśli mam je w ogóle robić?

reklama
Witajcie Kochane,
Jestem tu pierwszy raz ale nie bez powodu, dużo czytałam Waszych wypowiedzi i teraz czas na mnie...
Staramy się o Dzidzię i robie testy owulacyjne , od 8 dni wychodzą pozytywnie - czy to normalne ? - zwłaszcza,że za 6 dni powinnam dostać okres; po jutrze idę do ginekologa, ale to jeszcze tyle czasu

Pozdrawiam
Kiara

Do góry