reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Testy owulacyjne

Witajcie:)
Mnie test owu powiedzial,ze przy cyklach srednio 27 dniowych mam owwulacje ok 8dc.I w tym czasie zwiekszylismy staranka.....w 13dc bylam u gina i okazalo sie ze to wlasnie wtedy mam jajeczkowanie-z prawego jajnika. Biegiem do domu i molestowalam meza hihihi...zobaczymy za pare dni czy trafilismy;-)
Jesli nie- to chyba zastosuje metode poprzedniczek,czyli codzienne przytulanko:-)​

reklama
Czesc Dziewczyny

agbar77 daj znac co i jak...
Ja własnie czekam zeby mogła zrobic tescik ciązowy...:-)
Tez wykryłam dni płodne prze test owolacyjny...;-) ciekawe czy dobrze trafiłam:cool:

Czesc Dziewczyny

agbar77 daj znac co i jak...
Ja własnie czekam zeby mogła zrobic tescik ciązowy...:-)
Tez wykryłam dni płodne prze test owolacyjny...;-) ciekawe czy dobrze trafiłam:cool:

Witaj Sofik ,
niestety:-(...w 20dc.czyli wczoraj przylazla wstretna @:-(o wiele za wczesnie....
wczoraj sie zalilam,plakalam..dzis juz lepiej
Najgorsze to ze termin do gina mam dopiero na 4 sierpnia.
Trzymam za ciebie lapki:-)

Ostatnia edycja:
agbar77 uda sie nastepnym razem...
Ja to wsumie pierwszy raz kozystalam z tego testu i nie wiem czy sie uda:no: bo pczytałąm rozne opinie na ten temat...
Wsumie mam jeszcze 14 dni wiec ten czas ciegnie sie i ciegnie a ja wciaz mysle o tym co i jak ;-)

Mi wyszło tak bo mam cyk 26-27 dni ze mam w 9dc i sprawdzałam testem i nic mi nie wykrylo... wiec mierzyłam temperature i w 11 dc cyklu temperatura skoczyla do gory wiec zrobilam test i wyszła USMIECHNIETA BUZIA a w tescie pisze ze "Dwa najbardziej płodne dni zaczynają się od momentu wykrycia wzrostu LH. Jeżeli w ciągu 48 godzin dojdzie do zbliżenia, szanse zapłodnienia są największe. Po stwierdzeniu wzrostu LH nie ma potrzeby ponownego wykonywania testu. "

Wiewc wzielam sie do roboty ale tylko jeden dzien :( wiec sama nie wiem czy sie cos udało...ale jestem dobrej mysli...

Ostatnia edycja:
Zdecydowanie odradzam codzienne przytulanko, bo plemniczki mają mniejszą siłe. Wystarczy co drugi dzień( i tak jest najlepiej - świeży materiał hihi:-):-):-))

Tez o tym czytałam ze co 2 dzien...
A jesli jest owulacja ( test pokazała) to chyba nie ma co patrzec i kochac sie codzinnie czy raczej co 2 dnien....????
Bo sie zastanwiam czy dobrze zrobilam :shocked2: ze tylko jeden dzien !!!

Witam Panie, mam pytanko. Czy któraś z Was miała podwyższoną prolaktynę? Ja niestety mam i nie mogę zajść w ciążę. biorę tabletki ale to narazie nic nie daje. Czy mimo tego jak zrobie test owulacyjny to on będzie wiarygodny ? dziękuję za informacje :zawstydzona/y:

witam! mam takie małe pytanko odnośnie tych testów owulacyjnych czy jest taka możliwość żeby testy nie wykryły dni płodnych? ponieważ mój cykl wynosi 35 dni więc dla pewności testy zaczęłam robić od 10 dc dzisiaj jest już 22 dc a testy dalej nic nie wykazały kupiłam testy boboplan irobiłam wszystko dokładnie jak w instrukcji! dodam ze @ miałam 17 lipca więc co jest nie tak! prosze o pomoc

Witam serdecznie! Może i kicha ale w moim przypadku i ku zaskoczeniu gina okazały się ok, mało tego bardzo dokładne. Ponieważ ustaliłam dzień wizyty na teoretyczny dzień owulacji to mieliśmy porównanie testu z obrazem USG. Też byłam sceptyczna a tu okazuje sie, że test był baaaaaardzo dokładny. Może przypadek a może nie. Na śluzie i temperaturach się nie znam, niestety:baffled:
Co do testów to dopiero za 3 razem trafiłam na takie które działają, jak chcecie to powiem jakie;-) Jestem nowa i nie wiem co można tu pisać. Buziaki

reklama
ekki18 ponieważ zamierzam (muszę) kupić test na dniach może podasz nazwę, który u Ciebie się sprawdził?

A WY, które stosowałyście jaki test owu polecacie??

Do góry