jarzebinka
mama Kacperka i Kamilka
i drugie pytanie.
przez kilka lat cykle miałam jak w zegarku co 32 dni. po bardzo długim cyklu 44 dniowym z podejrzeniem ciąży i silnym krwawieniem cykle maja od 26 do 31 dni.
w którym dniu zrobic pierwszy test owu jeśli mam je w ogóle robić?
co do wyników badań to ja nie pomogę, bo kompletnie sie na tym nie znam:-( , a jeżeli chodzi o testy: to owulka występuje na 14 dni przed @, więc jeżeli masz cykle 26-31 dniowe, to myślę,że pierwszy test powinnaś zrobic ok. 11-12 dnia cyklu ( wg najkrótszego cyklu 26 dniowego czyli 12+ 14 daje cykl 26 dniowy)
Staramy się o Dzidzię i robie testy owulacyjne , od 8 dni wychodzą pozytywnie - czy to normalne ? - zwłaszcza,że za 6 dni powinnam dostać okres; po jutrze idę do ginekologa, ale to jeszcze tyle czasu
testy owulacyjne robi sie po to aby określić przypuszczalny termin owulki, nie piszesz jak długie masz cykle, ale jeżeli @ powinnaś dostać za ok. 6 dni, to juz jest po owulce, bo owulka występuje na 14 dni przed @.......... a jeżeli występuja pozytywne............ to trudno stwierdzić dlaczego, może problemy z gospodarką hormonalną ............... albo juz jesteś w ciąży .............. wizyta u gina to napewno dobre posunięcie.......