reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Testy owulacyjne

i drugie pytanie.
przez kilka lat cykle miałam jak w zegarku co 32 dni. po bardzo długim cyklu 44 dniowym z podejrzeniem ciąży i silnym krwawieniem cykle maja od 26 do 31 dni.
w którym dniu zrobic pierwszy test owu jeśli mam je w ogóle robić?

co do wyników badań to ja nie pomogę, bo kompletnie sie na tym nie znam:-( , a jeżeli chodzi o testy: to owulka występuje na 14 dni przed @, więc jeżeli masz cykle 26-31 dniowe, to myślę,że pierwszy test powinnaś zrobic ok. 11-12 dnia cyklu ( wg najkrótszego cyklu 26 dniowego czyli 12+ 14 daje cykl 26 dniowy)

Staramy się o Dzidzię i robie testy owulacyjne , od 8 dni wychodzą pozytywnie - czy to normalne ? - zwłaszcza,że za 6 dni powinnam dostać okres; po jutrze idę do ginekologa, ale to jeszcze tyle czasu

testy owulacyjne robi sie po to aby określić przypuszczalny termin owulki, nie piszesz jak długie masz cykle, ale jeżeli @ powinnaś dostać za ok. 6 dni, to juz jest po owulce, bo owulka występuje na 14 dni przed @.......... a jeżeli występuja pozytywne............ to trudno stwierdzić dlaczego, może problemy z gospodarką hormonalną ............... albo juz jesteś w ciąży ..............:tak: wizyta u gina to napewno dobre posunięcie....... :tak:

reklama
I znowu nic:-(to jest bardzo niepokojące, że od roku się staramy, stosujemy testy owulacyjne, kochamy się wtedy kiedy potrzeba(wtedy kiedy nie potrzeba też:-))i nic!
3 listopada idę do lekarza, oby okazał się to mały problem, który da się szybko naprawić:zawstydzona/y:

I znowu nic:-(to jest bardzo niepokojące, że od roku się staramy, stosujemy testy owulacyjne, kochamy się wtedy kiedy potrzeba(wtedy kiedy nie potrzeba też:-))i nic!
3 listopada idę do lekarza, oby okazał się to mały problem, który da się szybko naprawić:zawstydzona/y:

Nie martw sie ;-)u mnie jest podobnie ale czekam do konca roku z ginusiem,trzymam kciuki zeby wszystko było ok daj znac jak sie dowiesz:tak:

Witam,

byłam u ginekologa, skierował mnie na badania- usg i hormony. po usg już wiem, ze dobrze nie jest:-(prawdopodobnie to zespół jajników policystycznych:no:badanie krwi ma to potwierdzić... czekam na wyniki. chyba na razie nici z dzidziusia:zawstydzona/y:

Cześć Dziewczyny jestem 3 miesiące po ślubie i nic. Kupiłam testy owulacyjne, zrobiłam już ich 5 zostały mi 2 i bardzo się boję. Byłam w październiku u ginekologa, podczas USG lekarz znalazł jakieś zmiany na lewym jajniku, i nie było nawet śladu jajeczka. Nie wiem czy się decydować na 6 miesięcy hormonów czy dalej próbować.

dobra zjawiam się u Was z prośbą o poradę.

dziś 24 dc, w 14 dc owu, widać na wykresie, w zeszłym cyklu brałam bromek na podwyższoną prolaktynę, przytulanki były w owu i w ciągu 2 kolejnych dni.
dziś 11 dpo.
wczoraj test negatyw, ale pojawił się cień kreski, tylko nie wiem po jakim czasie, bo po ok 3 minutach test odłożyłam i kilka godzin później ją zauważyłam.
jest do teraz.
testy owu wychodziły w weekend pozytywne, teraz druga kreska blada.
moja lutealna trwa max 12 dni, więc jutro wybija dzień zero.
ide na badanie kontrolne prl i chce jutro bete zrobić.
wyjdzie juz jeśli jest ciąża?

dodam, że mam niesamowity apetyt, dziś jadłam szynke, ser, nutelle, nugetsy i parówki, a teraz mam smak na chipsy solone
icon_rolleyes.gif

piersi bolą, skóra na sutkach swędzi i się delikatnie łuszczy, tempka wysoko, siku co 2 godziny...

albo mam już urojenia
icon_rolleyes.gif

mój wykres:
myNFP - Zykluskurve betrachten

Witajcie dziewczyny!!
Ślepota ze mnie niesamowita bo wątku na temat testów owulacyjnych nie mogłam znaleźć, ale wreszcie do was dotarłam.
Mam pytanie dot. testów bo zielona jestem
otóż cykle mam 32 dniowe.
kupiłam testy i od 11 dc testowałam na początku nic potem jeden dzień zapomniałam i to był 15dc a 16 wyszły dwie grube krechy testowa o wiele ciemniejsza od kontrolnej, następnego dnia już była jaśniejsza a jeszcze kolejnego jeszcze jaśniejsza i taka blada utrzymuje się do dziś 20dc. Jak to interpretować??
Serduszkowaliśmy 15 dc i 16dc.

Dzięki Rubi za odpowiedź.
byłam pewna że po paru dniach już żadnej kreski w polu test nie zastanę a tu się pojawiła

reklama
Witam
Dopiero dołączyłam do Waszego forum i pozdrawiam
Od około 6 miesięcy staramy się z mężem o dzidzie, ale jak na razie nici:( zaczęłam stosować testy owulacyjne. Mam 31 dniowe cykle. Zrobiłam pierwszy test owu 13 dc -kreski testowej nie było, 14 dc testowa była bardzo słaba, 15 dc linia testowa była mocna jak kontrolna, a dziś jest 16 dc i linia testowa jest nadal mocna jak kontrolna, czy to możliwe, ze pik LH trwa np. 2 - 3 dni? Zobacze co będzie jutro.
Może któraś z Was miała takie doświadczenia?

Do góry