reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Test

W ogóle jeśli dla faceta jest jakaś przyjemność z jednokrotnego włożenia penisa w pochwę i wyciągnięcia go, to dla mnie coś z nim nie tak. Przyjemny dla zdrowej osoby jest dobrowolny akt seksualny z drugą, równie chętną osobą. Wszystko jedno czy to na misjonarza czy w uprzęży i z kneblem w ustach. Nic nikomu do cudzego seksu, dopóki oboje czerpią z tego radość. A jeśli ktoś bez pytania i wiedzy robi drugiej stronie cokolwiek, to podpada pod gwałciciela. Po prostu i już.

reklama
Ja miałam na celu wyedukowanie tej dziewczyny. Aby wiedziała na przyszłość, że nie musi się zgadzać na coś takiego. Bo niestety nie dla każdej dziewczyny to oczywiste... Dużo dziewczyn młodych uważa, że jak się zgodziły wczesniej, to już muszą zacisnąć zęby. No nie muszą. I warto o tym mówić.
Nie obraz sie ale czytalas caly watek ?
My z @Lejdiii probowalysmy ja wyedukowac w mega prostym temacie jak okres I ciaza . I laska mimo ze miala negatywme testy ,dostala okres to dalej twierdzi ze jest w ciazy . I czy w 4 miesiacu ciazy moze wyjsc negatywny test z czego wspolzyla w styczniu . Dodatkowo pisala ze jej dziwnie jezdzi cos po brzuchu miala podejrzenia ruchow dziecka . Twierdzi ze od 4 miesiecy ma lekki rozowy okres . Ginekologa odmawia . No prosze cie o czym my tu rozmawiamy ?

My z @Lejdiii probowalysmy ja wyedukowac w mega prostym temacie jak okres I ciaza . I laska mimo ze miala negatywme tesy ,dostala okres to dalej twierdzi ze jest w ciazy . I czy w 4 miesiacu ciazy moze wyjsc negatywny test z czego wspolzyla w styczniu . Dodatkowo pisala ze jej dziwnie jezdzi cos po brzuchu miala podejrzenia ruchow dziecka . Twierdzi ze od 4 miesiecy ma lekki rozowy okres . Ginekologa odmawia . No prosze cie o czym my tu rozmawiamy ?
Rozmawiamy o tym, że bez jej zgody i zachęty jej partner seksualny włożył jej penisa do pochwy. A Ty twierdzisz, że nie ma tu znamion gwałtu. Widać nie tylko autorkę trzeba edukować.

Dlatego napisalam zeby jej nie podsuwac kolejnych pomyslow . A nie ze nie ma takich rzeczy jak gwalt . Ja odnosze sie tylko do konkretnej sytuacji a nie do wszystkich dziewczyn ktore faktycznie mogly przezyc cos strasznego

Skoncze temat bo to bez sensu . Kazdy ma swoje racje . Poczekaj az autorka ci odpisze I sama sie przekonasz ja juz nie mam sily . W moim stanie nie powinnam sie denerwowac takimi glupotami wiec zycze wam powodzenia w wyedukowaniu tej 16 latki ;)

Dlatego napisalam zeby jej nie podsuwac kolejnych pomyslow . A nie ze nie ma takich rzeczy jak gwalt . Ja odnosze sie tylko do konkretnej sytuacji a nie do wszystkich dziewczyn ktore faktycznie mogly przezyc cos strasznego
Jakich pomysłów? Że nikt nie ma prawa robić bam bez naszej wiedzy i zgody niczego, nawet jeśli wyraziliśmy chęć na seks? Przykładowo mnie brzydzi seks analny, ale uwielbiam seks ze swoim mężem i rzadko mu odmawiam. Najczęściej lecę w podskokach do łóżka 😀 Czy gdyby w trakcie stosunku pochwowego bez pytania wsadził mi członka w odbyt, to nie ma mowy o gwałcie, bo na seks się zgodziłam i nie szarpałam, kiedy zaczynaliśmy? A może jeszcze dlatego, że to mój mąż, więc nie ma mowy o gwałcie? Tutaj mamy dziewczynę, która została spenetrowana bez zgody. Przecież to definicja gwałtu.

My z @Lejdiii probowalysmy ja wyedukowac w mega prostym temacie jak okres I ciaza . I laska mimo ze miala negatywme testy ,dostala okres to dalej twierdzi ze jest w ciazy . I czy w 4 miesiacu ciazy moze wyjsc negatywny test z czego wspolzyla w styczniu . Dodatkowo pisala ze jej dziwnie jezdzi cos po brzuchu miala podejrzenia ruchow dziecka . Twierdzi ze od 4 miesiecy ma lekki rozowy okres . Ginekologa odmawia . No prosze cie o czym my tu rozmawiamy ?
I nie widzisz co z jej głową zrobiło jednorazowe włożenie penisa bez gumki? Może jakby chłopiec tego nie zrobił w dodatku jak nie wyraziła na to zgody, to tematu by nie było

reklama
Jakich pomysłów? Że nikt nie ma prawa robić bam bez naszej wiedzy i zgody niczego, nawet jeśli wyraziliśmy chęć na seks? Przykładowo mnie brzydzi seks analny, ale uwielbiam seks ze swoim mężem i rzadko mu odmawiam. Najczęściej lecę w podskokach do łóżka 😀 Czy gdyby w trakcie stosunku pochwowego bez pytania wsadził mi członka w odbyt, to nie ma mowy o gwałcie, bo na seks się zgodziłam i nie szarpałam, kiedy zaczynaliśmy? A może jeszcze dlatego, że to mój mąż, więc nie ma mowy o gwałcie? Tutaj mamy dziewczynę, która została spenetrowana bez zgody. Przecież to definicja gwałtu.
Poczekaj na jej madre wypowiedzi to sama zobaczysz o co mi chodzilo :)

Do góry