Witam jestem tu nowa mam 22 lata i mam pytanie czy test owulacyjny może wykryć ciążę. Niestety mieszkam w małej wsi i najbliższe laboratorium mam 20 km dalej. Robiłam dzisiaj taki test i wyszły mi dwie mocne kreski a owulacji napewno nie mam czy to może oznaczać ciążę ?
reklama
stepienk24_12
Zaangażowana w BB
Dlatego najlepiej udać się do ginekologa i on potwierdzi lub wykluczy ciążę
reklama
Ewelina.Be
Fanka BB :)
A poza tym tydzień po domniemanej owulacji i tak test ciążowy by jeszcze nie wyszedł
stepienk24_12
Zaangażowana w BB
Szczerze ja nawet za bardzo testom nie wierze. Mam przykład na mojej koleżance 2 razy zrobiła Test i wyszły jej negatywne a tydz później trafiła do szpitala z ostrym bólem brzucha i wyszło że jest w 4 miesiącu ciąży i musiała do końca leżeć w szpitalu na podtrzymaniu bo miała ciążę zagrożona
Ewelina.Be
To wcześniej nie zainteresowała się tym że nie miała przez 4 miesiące okresu?Szczerze ja nawet za bardzo testom nie wierze. Mam przykład na mojej koleżance 2 razy zrobiła Test i wyszły jej negatywne a tydz później trafiła do szpitala z ostrym bólem brzucha i wyszło że jest w 4 miesiącu ciąży i musiała do końca leżeć w szpitalu na podtrzymaniu bo miała ciążę zagrożona
stepienk24_12
Zaangażowana w BB
Ona od zawsze miała problem z okresem i często przez trzy miesiące nie miała okresu potem tydz miała i znowu przez jakiś czas nie mialaa była z tym u lekarza przepisał jej leki ale jej nie pomagałyTo wcześniej nie zainteresowała się tym że nie miała przez 4 miesiące okresu?
Agugu123
Ja ze swojego przykładu robiłam testy owulacyjne i miałam pozytywny w 16 dni cyklu i pozniej zrobiłam 25 dniu cyklu tez był pozytywny a ciążowe negatywne 3 dni po spodziewanej ciazowy wyszedl pozytywny i owulacyjny tez więc cos musi być mnie ten owulacyjny w 25 dniu cyklu bardzo zdziwił
frez.ja1987
Tak coś w tym jest - przypadek. Są dziewczyny, które mają pozytywny test owulacyjny tego samego dnia, którego dostają miesiączkę.Ja ze swojego przykładu robiłam testy owulacyjne i miałam pozytywny w 16 dni cyklu i pozniej zrobiłam 25 dniu cyklu tez był pozytywny a ciążowe negatywne 3 dni po spodziewanej ciazowy wyszedl pozytywny i owulacyjny tez więc cos musi być mnie ten owulacyjny w 25 dniu cyklu bardzo zdziwił
No chyba, że posiadasz jakaś wiedzę w temacie podobieństwa lub zależności między hormonem lh odpowiedzialnym za pęknięcie pęcherzyka Graffa, a beta hcg wytwarzanym po implantacji.
Agugu123
ja tylko opowiedziałam swój przypadekTak coś w tym jest - przypadek. Są dziewczyny, które mają pozytywny test owulacyjny tego samego dnia, którego dostają miesiączkę.
No chyba, że posiadasz jakaś wiedzę w temacie podobieństwa lub zależności między hormonem lh odpowiedzialnym za pęknięcie pęcherzyka Graffa, a beta hcg wytwarzanym po implantacji.
frez.ja1987
Ale wiesz, że to jest mylące? I nie ma nic wspólnego z rzeczywistością? To tak jak ja bym napisała, że w 30 dc na moimi parapecie usiadł gołąb i byłam w ciąży. Jedno z drugim nie ma nic wspólnego.ja tylko opowiedziałam swój przypadek
Czasami trzeba uważać co się pisze, bo potem każda która będzie miała test owulacyjny pozytywny będzie liczyć na ciążę.
reklama
Fado123
Ja mieszkam w mega małej wiosce ,i mam 2 apteki ,w których można kuoic testy ciążowe, które sluza do wykrycia ciazy , nie sugeruj się owulacyjnymi ,bo one do dnia @ potrafia pozytywne wychodzić, a to ze komuś wyszly i byl w ciazy ,to zwykły zbieg okoliczności