reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Test

Ewcia1998

Zaciekawiona BB
Witam jestem tu nowa mam 22 lata i mam pytanie czy test owulacyjny może wykryć ciążę. Niestety mieszkam w małej wsi i najbliższe laboratorium mam 20 km dalej. Robiłam dzisiaj taki test i wyszły mi dwie mocne kreski a owulacji napewno nie mam czy to może oznaczać ciążę ?

reklama
reklama
Szczerze ja nawet za bardzo testom nie wierze. Mam przykład na mojej koleżance 2 razy zrobiła Test i wyszły jej negatywne a tydz później trafiła do szpitala z ostrym bólem brzucha i wyszło że jest w 4 miesiącu ciąży i musiała do końca leżeć w szpitalu na podtrzymaniu bo miała ciążę zagrożona

Szczerze ja nawet za bardzo testom nie wierze. Mam przykład na mojej koleżance 2 razy zrobiła Test i wyszły jej negatywne a tydz później trafiła do szpitala z ostrym bólem brzucha i wyszło że jest w 4 miesiącu ciąży i musiała do końca leżeć w szpitalu na podtrzymaniu bo miała ciążę zagrożona
To wcześniej nie zainteresowała się tym że nie miała przez 4 miesiące okresu?

Ja ze swojego przykładu robiłam testy owulacyjne i miałam pozytywny w 16 dni cyklu i pozniej zrobiłam 25 dniu cyklu tez był pozytywny a ciążowe negatywne 3 dni po spodziewanej ciazowy wyszedl pozytywny i owulacyjny tez więc cos musi być mnie ten owulacyjny w 25 dniu cyklu bardzo zdziwił

Ja ze swojego przykładu robiłam testy owulacyjne i miałam pozytywny w 16 dni cyklu i pozniej zrobiłam 25 dniu cyklu tez był pozytywny a ciążowe negatywne 3 dni po spodziewanej ciazowy wyszedl pozytywny i owulacyjny tez więc cos musi być mnie ten owulacyjny w 25 dniu cyklu bardzo zdziwił
Tak coś w tym jest - przypadek. Są dziewczyny, które mają pozytywny test owulacyjny tego samego dnia, którego dostają miesiączkę.
No chyba, że posiadasz jakaś wiedzę w temacie podobieństwa lub zależności między hormonem lh odpowiedzialnym za pęknięcie pęcherzyka Graffa, a beta hcg wytwarzanym po implantacji.

Tak coś w tym jest - przypadek. Są dziewczyny, które mają pozytywny test owulacyjny tego samego dnia, którego dostają miesiączkę.
No chyba, że posiadasz jakaś wiedzę w temacie podobieństwa lub zależności między hormonem lh odpowiedzialnym za pęknięcie pęcherzyka Graffa, a beta hcg wytwarzanym po implantacji.
ja tylko opowiedziałam swój przypadek

ja tylko opowiedziałam swój przypadek
Ale wiesz, że to jest mylące? I nie ma nic wspólnego z rzeczywistością? To tak jak ja bym napisała, że w 30 dc na moimi parapecie usiadł gołąb i byłam w ciąży. Jedno z drugim nie ma nic wspólnego.

Czasami trzeba uważać co się pisze, bo potem każda która będzie miała test owulacyjny pozytywny będzie liczyć na ciążę.

reklama
Ja mieszkam w mega małej wiosce ,i mam 2 apteki ,w których można kuoic testy ciążowe, które sluza do wykrycia ciazy , nie sugeruj się owulacyjnymi ,bo one do dnia @ potrafia pozytywne wychodzić, a to ze komuś wyszly i byl w ciazy ,to zwykły zbieg okoliczności

Do góry