reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Test owulacyjny...

akinoM222

Fanka BB :)
Witajcie kobietki 😉 nie bardzo rozumiem o co chodzi z tymi testami... zaczęłam je robić 4 dni temu, dokładnie w 10 dniu cyklu. Pierwszy test pokazał chyba najciemniejszą ze wszystkich testów kreseczkę testową, a teraz im bliżej owulacji tym te kreski są coraz jaśniejsze... chyba niemożliwe abym miała już owulacje?... to moja pierwsza przygoda z takimi testami i może coś źle zrozumiałam?. Wstawiam fotkę. Pierwszy od góry był robiony 4 dni temu. Ten ostatni robiłam przed chwilą...

Załączniki

• 6B05B711-3162-4192-921B-FB39B2F8E78D.jpeg
    6B05B711-3162-4192-921B-FB39B2F8E78D.jpeg
    2,3 MB · Wyświetleń: 2 115
reklama
Żaden nie jest pozytywny, więc jakby owulacji nie było. Spróbuj innych testów, osobiście polecam facelle. Jest kilka możliwości, masz później owulacje, te testy nie wychwytują twojej owulacji, możesz mieć nawet owulację w 8dc na przykład, możesz w ogóle nie mieć owulacji. W takiej sytuacji polecam zmienić testy i dodatkowo mierzyć temperaturę każdego ranka, to też zobrazuje czy jest owulacja.
A no i kwestia czy robisz te testy poprawnie? Czy są to robione testy o tej samej porze i nie z porannego moczu, tylko z drugiego, trzeciego?

Żaden nie jest pozytywny, więc jakby owulacji nie było. Spróbuj innych testów, osobiście polecam facelle. Jest kilka możliwości, masz później owulacje, te testy nie wychwytują twojej owulacji, możesz mieć nawet owulację w 8dc na przykład, możesz w ogóle nie mieć owulacji. W takiej sytuacji polecam zmienić testy i dodatkowo mierzyć temperaturę każdego ranka, to też zobrazuje czy jest owulacja.
A no i kwestia czy robisz te testy poprawnie? Czy są to robione testy o tej samej porze i nie z porannego moczu, tylko z drugiego, trzeciego?
Testy robię około godziny 21, nie piję dużej ilości płynów na godz przed testem. Więc wydaje mi się że robię je dobrze. Dlaczego piszesz że te testy nie są dobre? Czytałam na kilku forach o nich i dziewczyny sobie chwaliły :)

Testy robię około godziny 21, nie piję dużej ilości płynów na godz przed testem. Więc wydaje mi się że robię je dobrze. Dlaczego piszesz że te testy nie są dobre? Czytałam na kilku forach o nich i dziewczyny sobie chwaliły :)
Żaden nie jest pozytywny.
Też w tym cyklu robiłam i miałam kreski podobne do twoich a śluz był owulaxyjny. Pewności nie mam

A ja polecam baaardzo Clear Blue - cyfrowy test owulacyjny. Cena dość wysoka, ale przynajmniej nie trzeba się domyślać co i jak, wszystko jasno i czytelnie pokazane! Są mega 🤗
Hej :) tez ich uzywam, sa naprawde dobre. A powiedz mi o ktorej godzinie je robisz? Bo na ulotce napisane jest ze najlepiej z porannego moczu a na forum dziewczyny mowia ze najlepiej wieczorem. Pozdrawiam i zycze powodzenia :)

Hej :) tez ich uzywam, sa naprawde dobre. A powiedz mi o ktorej godzinie je robisz? Bo na ulotce napisane jest ze najlepiej z porannego moczu a na forum dziewczyny mowia ze najlepiej wieczorem. Pozdrawiam i zycze powodzenia :)
Ja na ulotce mam napisane żeby nie robić z porannego moczu tylko w godzinach 10-20 🤔

Witaj.
Mam taki sam problem - wrzucam swoją fotkę.
Jak niej widać już w 9 dn miałam mocną krechę ale jednak nie była taka sama ani ciemniejsza niż kreska testowa.
Dopiero 13 dn miałam równie mocną jak krecha testowa, akurat według wyliczeń tego dnia powinna być owulacja. Więcej w tym cyklu nie robię bo 14 dn już jest słabsza.
Zobaczymy co z tego wyjdzie. IMG_20200618_082407.jpg

reklama
Też mam śluz owulacyjny, w dodatku czuje lewy jajnik... no i na moim kalkulatorze też niby wszystko się zgadza, że niby już zaczęły mi się dni płodne...
Ja jeszcze przed owulacją zaczęłam robić żeby sprawdzić co i jak i była cały czas jedna kreska a potem gdy śluz był owulaxyjny nzaczely pojawiać się 2 kreski ale nigdy testowa nie była mocniejszą

Do góry